Kula Halk Eğitim Merkezi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kula Gençlik Merkezi ortaklaşa işaret dili eğitimi düzenledi.

İşitme engellilerle iletişimi arttırmayı hedefleyen Kula Halk Eğitim Merkezi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kula Gençlik Merkezi, işaret dili eğitimlerine başladı. Aralık ayı sonunda temel işaret dili eğitimini tamamlayacak olan gençler, işitme engeli olan vatandaşlara elleri ile ses olup, iletişimdeki engelleri kaldırabilecekler. İşaret Dili Eğitmeni Cemile Demirelli, kursiyerlere 120 saatlik işaret dili eğitimi verdiklerini söyleyerek, “Bu 120 saatlik eğitimde on tane modül eğitimi var. Öğrencilerimiz her modül sonunda sınav oluyorlar. Böylece renklerden ve duygulardan günlük diyaloglara kadar Türk İşaret Dili kurallarını öğreniyorlar. Türkiye de yaklaşık 8 milyon engelli vatandaşımız var ve bunlardan 3 milyona yakını işitme engelli” dedi.

Bir farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini belirten Kula Gençlik Merkezi Lideri Sergül Şentürk ise “İşitme engelli arkadaşlarımızın eğitimdeki sorunları çok büyük. Çünkü 2005 yılına kadar işaret dili yasaklı bir dildi. İşitme engelli arkadaşlarımızın hastaneler, mahkemeler vs. her yerde tercümana ihtiyaçları var. Bizim burada verdiğimiz 120 saatlik eğitimin ardından kursiyerlerimiz eğitmen ve tercüman olabiliyorlar. Amacımız işitme engelli vatandaşlarımızın olduğu her alanda işaret dilini yaygınlaştırmak. Tamamen engelli vatandaşlarımıza yardımcı olmak amacıyla bu kursu veriyoruz” dedi.