ASELSAN ile Samsun Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde yürütülen ‘Akıllı Şehir Trafik Güvenliği Projesi’ çerçevesinde ASELSAN’ın geliştirdiği başka bir sistem ‘EDS’ Samsun’da kullanılmaya başlanılacak. Hız limiti belirleyecek EDS sisteminin Samsun'da kurulacağı 14 nokta belirlendi. EDS ile birlikte hız limiti belirlenirken, denetimler sıklaşacak. 

BELEDİYELER İÇİN KAZANÇ KAPISI

Milyonlarca sürücüye trafik cezası yağdıran EDS sistemleri il ve ilçelerdeki belediyeler tarafından yollara kuruluyor. EDS sistemi kuran belediyeler, bu yolla kesilen trafik cezalarının yüzde 30'unu alıyor. Bu sistemi kurabilecek gücü olmayan belediyeler ise işi şirketlere havale ediyor, şirketler cezalardan elde edilen paraların bir bölümünü alma karşılığında sistemi kurup işletiyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin cezalardan aldığı yüzde 30'luk pay ile ayda 10 ila 20 milyon TL arasında kazanç sağlaması bekleniyor.

SAMSUN'DA HANGİ NOKTALARA EDS KURULACAK?

Samsun'da EDS'nin kurulacağı 14 farklı nokta belirlendi. İşte o 14 mevki

Merkez bölgeler;

-Fuar Caddesi
-Lise Caddesi
-Hastane Mevkileri 
-İncesu
-Liman Kavşağı
-Atatürk Bulvarı
-Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı

Diğer bölgeler;
-Bafra
-Çakallı

EDS NEDİR, NE İŞE YARAR?

Elektronik Denetleme Sistemi, trafik akışının kontrolü ve ulaşım iyileştirilmesinin yapılması, kent yaşantısının kurallara uygun, standartlar dahilinde bir yapıya kavuşturulması için, trafikte kural ihlali yapan araçlardan kaynaklanan kazaların önlenerek can ve mal emniyetinin sağlanması amacı ile geliştirilen bir denetleme sistemidir. 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.