Haksız rekabetin önüne geçmek ve fahiş fiyatlara ‘dur’ denilmek için otomobil satışlarında flaş bir karar alınarak 6 ay ve 6 bin kilometre sınırını içeren düzenleme Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Ancak karar sektörü ikiye bölmüş durumda. Bir kesim kararın piyasa için olumlu olacağını savunurken, bir kesim de fiyatları bayilerin değil şahısların arttırdığını iddia ederek düzenlemenin kayıt dışı alım-satım yapan kesime yapılması gerektiğini söylüyor.

KARAR YARGIYA GİDİYOR

Son alınan bilgiye göre ise ikinci el otomobil sınırlamasının yargıya taşınacağı öğrenildi. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç, ikinci el otomobil ve arazi taşıtlarının satışına yönelik yeni düzenlemeyle ilgili Danıştay'a başvuracaklarını bildirdi.

Türkiye'de 70 bin kayıtlı motorlu araç satıcısı bulunduğunu belirten Erkoç, "Anayasa’nın 49. maddesine ters düşen ve sektörün görüşleri alınmadan yapılan bu düzenlemeyle ilgili Danıştay’a başvuracağız." ifadesini kullandı.

otomobil-EuzQ_cover

İLK ADIM GELDİ: İLAN BİLE VEREMEYECEKLER

Öte yandan Otomobil satışıyla ilgili gelen yeni düzenlemenin ardından ikinci el alım-satım sitesi sahibinden.com da harekete geçerek tüketicileri korumayı hedefleyen yeni düzenlemeleri devreye alacağını duyurdu. Düzenlemeye göre; İkinci el alım satım sitesi sadece otomotiv markalarının yetkili bayileri sıfır motorlu kara taşıtı ilanı verebilecek.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.