Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) yarış takviminde yer alan Türkiye Enduro Şampiyonası’nın 6. ayak yarışı, Bursa’nın Gemlik ilçesinde yapılacak. Sezonun final yarışı 30 Kasım-1 Aralık’ta Gemlik Belediyesi’nin desteğiyle Şahintepesi yarış parkurunda yapılacak.

Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz’ı makamında ziyaret eden Türkiye Motosiklet Federasyonu yönetim kurulu üyeleri Mahmut Nedim Akülke ve Ali Ulusan, Türkiye Şampiyonası’nın 6. ve sezon finali ayağı için protokol imzaladı. Türkiye Enduro Şampiyonası 6. ayak son finali konusunda Gemlik Belediyesi, Şahin Tepesi eski radar yolu üzerinde ekstrem, motorkros ve enduro parkurları inşa edecek. 7 kategoride bayan ve erkekler branşlarında yarışacak olan sporcular, iskele meydanında başlangıç ve final gösterisi yapacak.

Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, böylesine önemli bir organizasyonu ilçede yapmaktan mutluluk duyacaklarını belirterek, Gemlik’i sporun her branşında olduğu gibi motosiklet sporlarında da önemli bir merkez haline getirmeyi planladıklarını söyledi.

Federasyon yetkilisi Nedim Akülke de, motosiklet sporuna sahip çıkan Başkanvekili Refik Yılmaz’a teşekkür ederek, gelecekte Avrupa şampiyonalarının finallerinin de Gemlik’te yapılabileceğini kaydetti.

30 Kasım-1 Aralık tarihlerinde düzenlenecek Türkiye Enduro Şampiyonası’nın Gemlik etabına ülkemizin çeşitli bölgelerinden 100 yarışçının katılması bekleniyor. Türkiye’nin en iyi motosiklet yarışçılarını bir araya getirecek organizasyonda sporcular, izleyenlere ekstrem parkurunda adrenalin dolu bir gün yaşatacak.

30 Kasım Cumartesi günü Gemlik sahilinden verilecek magazin startıyla başlayacak 6. ayak yarışı, süper testle devam edecek. 1 Aralık Pazar günü ise sezonun final yarışı Şahintepesi mevkiinden start alacak.