7 bin 210 metrekarelik alanda toplam 186 daire ve 17 adet ticaret alanının olacağı sitenin temel atma töreninde konuşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Biz, kendimizi yenilemek, gelişen çağa uygun belediyecilik hizmeti vermek üzere çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün öncülüğünde 2009 yılından bu yana kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. ‘Deprem dönüşüm’ ve ‘Yerinde dönüşüm’ uygulamalarıyla Kartal Belediyesi ‘Dönüşümde Kartal Modeli’ ile Kartallıların sağlıklı ve deprem güvenli konutlarda yaşamaları için sürdürdüğü çalışmalara bir yenisi daha eklendi. Bu kapsamda En Sitesi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Kartal Orhantepe Mahallesi’nde gerçekleştirilen temel atma törenine Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanı sıra CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek ve eşi, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, Kartal Belediyesi Meclis Üyeleri, Kartal Belediyesi birim müdürleri, Kartallı muhtarlar, Kartal Belediyesi İştirak şirketlerinin yöneticileri, projeyi gerçekleştirecek inşaat firması yetkilileri, En Sitesi hak sahipleri ve çok sayıda Kartallı vatandaş katıldı.

Temel atma töreni, Kartal Belediyesi’nin hazırladığı tanıtım filminin gösterimiyle başladı. Tanıtım filminin ardından sahneye davet edilen En Sitesi sakini Özen Aydın, tüm hak sahipleri adına yaptığı konuşmada, çalışmalarından dolayı Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e teşekkür etti. İnşaat şirketinin yetkililerine de teşekkür eden Aydın, bir an önce dairelerine kavuşmayı umut ettiklerini söyledi.

Site sakini Özer Aydın’ın konuşmasından sonra sahneye çıkan İtibar İnşaat yetkilisi Ruslan Asadov, “Çok severek, istekle, arzuyla, bir o kadar da yorulup yaptığımız projemizin temel atma töreninde sizlerle olmak çok güzel. Artık her sokağını bildiğim ve gezerken zevk aldığım Kartal’da proje yapmaktan çok mutluyum. Bu mutluluğumuzun gerçek mimarı olan Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz’e ve tüm emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Eğitimli, araştırmacı ve özgüveni yüksek bir kadroyla dönüşüyoruz”

Asadov’un ardından kürsüye davet edilen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal Belediyesi’nin dönüşümde nasıl başarılı olduğunu anlattı. Başkan Öz, “Kartal Belediyesi olarak en başta biz değişiyor ve dönüşüyoruz. Biz, kendimizi yenilemek, gelişen çağa uygun belediyecilik hizmeti vermek üzere çalışmalar yapıyoruz. Hem kendi iç eğitimimize devam ediyoruz, hem de yurt içi ve yurt dışında bir model kentin nasıl olması gerektiği konusunda inceleme yapıyoruz. Bunları yapan bir kadro, tabi ki yüksek özgüvenle yola devam ediyor. Bizim diğer belediyelerle aramızda ki fark bu noktadır. En Sitesi iki bölümden oluşuyor. Biri dönüşüyor, diğeri dönüşen bölümü seyrediyor. Bir taraf yan yana gelip karar verdi ve dönüşüme evet dedi. Diğer taraf ise hala -biz niye dönüşemiyoruz?- diye düşünüyor. Düşünecekler, düşleyecekler, sonra da dönüşecekler. Dilerim, kazasız belasız buradaki dönüşüm tamamlanır” dedi.

“Önce insan diyerek başladığımız dönüşüm devam edecek”

Başkan Öz, “Dün Büyükşehir’de yeni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımızı seçtik. Ona buradan görevinde başarılar diliyorum. Seçilmişler, halkın kendilerine verdikleri sorumluluğu sonuna kadar yerine getirmeliler. Getiremeden gidenler, halka borçlarını ödemeden gitmiş oluyorlar. Bu sitelerin dönüşmesinde, planlanmasında kendisiyle birebir çalıştım ve bu yolda önümüzü açtı. Huzurunuzda, Sayın Kadir Topbaş’a bu dönüşümün önünü açtığı için teşekkür ederim. Atatürk’ün güzel bir sözü var; -Mazide muktedirken bütün gücü ile çalışanlara minnet duygusu duymayan milletin ayakta kalma şansı yoktur.- Buradan huzurunuzda Sayın Topbaş’a tekrar teşekkür ediyorum ve yeni hayatında sağlıklı ve mutlu olmasını diliyorum. Dönüşüm devam edecek ve önümüzde hiçbir engel yok. Biz nasıl teşekkür etmeyi biliyorsak, hesap sormayı da biliriz. Ben reklam peşinde koşan bir belediye başkanı değilim. Ama gereken şeyleri söylemekten çekinen bir insan da değilim. Buradan görevli arkadaşlara sesleniyorum. Önümüze engel olan değil yol gösteren olun. Biz de size her ortamda teşekkür edelim. Siyaset bir tarafa, herkesin beğendiği olur, beğenmediği olur. Ama herkes şunu bilsin ki kişisel hırslar öne çıktığı zaman, bağlı bulunduğu kuruma zarar verir. Biz Kartal halkının da yanındayız, yatırımcının da yanındayız. İki tarafı da mağdur etmeyiz. Kartal Belediyesi’ni bir sınıfın temsilcisi gibi göstermeye kimsenin hakkı yoktur. Kartal Belediye Başkanı’nı emlakçı olarak tanıtmaya ve nitelendirmeye kimsenin hakkı yoktur. Değişeceksek ve dönüşeceksek, hükümet bile ekonominin motoru olarak inşaat sektörünü görüyorsa, bu sıkıntılı dönemde bile inşaat sektörü Kartal’da değişimi ve dönüşümü yapmak istiyorsa, bizim görevimiz hem site sakinlerine hem de yatırımcılara -size nasıl yardımcı olabiliriz?- demektir. Bu ekip, bunu dediği için başarıyor” dedi.

Konuşmaların ardından tören, sitenin ilk temelinin atılmasıyla sona erdi. Mevcut durumda 5 adet 5’er katlı toplam 100 bağımsız bölümden oluşan En Sitesi, yeni proje ile 2 blok 26’şar kattan oluşan 203 bağımsız bölümlük yeni yüze sahip olacak. 7 bin 210 metrekarelik alanda toplam 186 daire ve 17 adet ticaret alanı bulunacak. Ayrıca projede olimpik açık havuz, fitness ve spor salonu, iki katlı kapalı otopark ve yüksek standartta sosyal kullanım alanları ve ayrıca misafirler için açık otopark alanı yer alacak.