Samsun ve ilçelerinde bulunan şelaleleri, isimleri ve detaylarıyla  sizler için derledik.

YEŞİLPINAR ŞELALESİ

Samsun'un Ayvacık ilçesinde bulunan Yeşilpınar Şelale, ilçe merkezine 15 km uzaklıktadır.Şelale 50 m yüksekliktedir. Tek başına bir destinasyon olabilecek potansiyele sahip bir doğa harikasıdır. Yeşilpınar Şelalesi kent gürültüsünden uzaklaşıp doğayla baş başa kalmak isteyenler için biçilmiş kaftandır. Yeşilpınar Şelalesi'ne ağaçların arasından yapılan 1,5 km’lik bir yürüyüş ile varılmaktadır. Seyrine doyum olmayan bu şelaleye her yıl oksijen-doğa yürüyüşleri düzenlenmektedir.

 ÇAĞLAYAN ŞELALESİ

Salıpazarı ilçe merkezine 1,5 km uzaklıkta olan şelale 30 metre yüksekliktedir.Şelalelerin olduğu bölge turizm açısından önemli bir yere sahiptir.Bu bölgede dağcılık, trekking, foto safari yapılabiliyor. Bunların yanı sıra piknik yapma imkanı da bulunuyor.

KABACEVİZ ŞELALELERİ

 Samsun'un tabiat harikalarından biri olan Kabaceviz Şelaleleri, Samsun il merkezine yaklaşık 32 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Tekkeköy ilçesine ise sadece 22 kilometre mesafede yer alır. Kabaceviz Şelaleleri, üç aşamadan oluşuyor. Şelalelerin olduğu bölge turizm açısından önemli bir yere sahip. Çünkü burada dağcılık, trekking, foto safari yapılabiliyor. Bunların yanı sıra piknik yapma imkanı da bulunuyor.Kabaceviz Şelaleleri'ni mutlaka ziyaret etmelisiniz. Şelaleler Gölalan Köyü’nün yakınındaki dere yatağı üzerinde bulunmaktadır. Yakın mesafedeki vadiye yaya olarak inmeniz ve dere boyunca yürümeniz gerekmekte. Zaman zaman dere içerisinden geçmek zorunluluğu olacağından kıyafet ve ayakkabı konusuna dikkat etmeniz gerekmektedir. Dere yatağı boyunca irili ufaklı bir çok şelale olsada görülmeye değer iki büyük şelale bulunmaktadır.

AKALAN ŞELALELERİ

Samsun-Bafra'da bulunan Akalan Şelaleleri, aynı ismi taşıdığı Akalan Köyü sınırları içerisindedir. Büyüklü küçüklü tam 18 şelaleden oluşmaktadır ve çevresinin güzelliğiyle misafirlerini karşılamaktadır.Şelaleler 15 metre yükseklikten düşmektedir. Çevresindeki bitki örtüsünün zenginliği arasında piknik yapılabilir.Şelalelerin en önemli özelliklerinden biri çok büyük aşındırma gücüne sahip olmalarıdır.

KARACAÖREN ŞELALESİ

 Karacaören Şelalesi 92 metre boyunda olup güzelliğiyle göz kamaştırmaktadır. Karacaören Şelalesinin Samsun İlinin ekoturizmi kapsamında katkısı bulunmaktadır.Şelalenin bulunduğu Karacaören Köyü Salıpazarı İlçesine 11 km uzaklıktadır. Bölgenin bitki örtüsünü ormanlık alanlar ve fındıklıklar oluşturmaktadır.Şelale çevresindeki ormanda Kayın, Kızılağaç, Gürgen, Kestane, Taflan, gibi Karadeniz bitki kuşağına ait ağaçlar bulunmaktadır. Karacaören Şelalesinin düşüsü yaklaşık 85 metre olup su miktarı mevsimsel olarak belirgin farklılık göstermektedir.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN