Samsun Medya Grubu'na bağlı Samsun Canlı Haber TV ve Samsun Gazetesi ekibi olarak sokağın nabzını tutmaya devam ediyoruz. Ekimiz Samsunlu vatandaşlara, "Dilencilere para veriyor musunuz?" diye sordu.

İşte aldığımız yanıtlar: 

İHTİYACI OLAN İSTEMEZ 

Ali EROĞLU: Dilencilere para vermiyorum. Zaten neden vereceğim ki? Gerçekten ihtiyacı olan kişiler istemezler. İlla yardım etmek istiyorsan, kendin bulacaksın. Gerçekten durumu kötü olan bir insana böyle yardım edilir. 

BENDEN ZENGİNLER 

Necati ORHAN: Zaten benim kendi paramda yok. O yüzden dilencilere para vermiyorum. Ben o dilencilerin paraya ihtiyaçları olduğunu düşünmüyorum. Hatta onlar benden zengin. Birisinin 5, birisinin 6 katlı evi var. 


 
HAK ETMİYORLAR 

Muhammet ÇAKIR: Bazen veriyorum, bazen vermiyorum. Tip olarak görüntüsüne bakıyorum. Eğer bana inandırıcı gelirse o zaman veriyorum ama Suriyelilere hiç vermiyorum. Çünkü onlar hak etmiyorlar. 

HİÇBİRİNE İNANMIYORUM

Ahmet BAYRAKTAR: Dilencilere para vermem. Çünkü hiç birine inanmıyorum. Hatta onların gerçekten ihtiyaçlarının olduğunu düşünmüyorum. Sadece bazen gerçekten ihtiyacının olduğunu bildiğime veriyorum. 

ÇOĞUNU TANIYORUM, VERMEM 

Mahmut DURSUN: Vermiyorum. Çünkü alın teri yok, haksız kazanç elde ediyorlar. O dilenen bayanların kocalarının yüzde 80'i faizcilik yapıyor. Durumları bence bizden iyidir. Çoğunu tanıyorum ve o yüzden para falan vermiyorum. 


 ALLAH RIZASI İÇİN VERİYORUM
 

Cihan DOĞANAY: Evet genellikle oldukça veriyorum. Tabi ki öncelikle durumunu gözden geçiriyorum ama Allah rızası için verdiğim için sonrasını düşünmüyorum. Zaten çok veremiyoruz. Verdiğimiz meblağlarda bizi batıracak değil. O yüzden ben veriyorum ve gerisini Allah'a bırakıyorum. 

5 KATLI EVİ VAR 

Dursun Ali EKİZ: Hayır vermiyorum. Zaten niye verelim ki ya? Onların geliri bizden iyi. Her türlü gelirleri var. Belediyeler veriyor ve belki devletten de alıyorlardır. Benim bildiğim bir kadın var. Kadın dilencilik yapıyor ama 5 katlı evi var. O yüzden ben güvenmiyorum. 

BENDEN ÇOK KAZANIYORLAR

Naciye TANRIVERDİ: Pek fazla vermiyorum. Çünkü onlar akşama kadar benim maaşımdan çok para topluyorlar. Durumu iyi olmayanları bulup onlara veriyorum. 

OKULLARA VE ÖĞRENCİLERE 

Hüsnü TANRIVERDİ: Dilencilere değil ama gerçekten ihtiyacı olanları bulup veriyorum. Okula para veriyorum, öğrenciye para veriyorum. Biz eşimle birlikte her ay para yardımı yaparız. Fakat dilencilere değil, ihtiyaç sahiplerine. 

ASLA VERMİYORUM

Hasan IŞITAN: Asla dilencilere para vermiyorum. Hele Suriyelilere hiç vermiyorum.  Hatta Suriyelilerin misafirlikleri bitti. Onlar artık gitmeliler. Dilencilere güvenmiyorum ama kendi tanıdığım, bildiğim ve ihtiyacının gerçekten olduğuna inandığım kişilere yardım ediyorum. 

ZAMAN ZAMAN VERİYORUM 

Mustafa TOPÇU: İllaki zaman zaman veriyorum. Biz Allah rızası için veriyoruz. "Veren el alan elden üstündür" kuralına uyarak veriyoruz. Gerisini Allah'a bırakıyoruz. 

Hande ONAT -Ekrem ASLAN