Danimarka'da geçtiğimiz hafta ırkçılık yasası kapsamında yargılanan ve 14 gün hapis cezasına çarptırılan İslam karşıtı Sıkı Yön Partisi lideri Rasmus Paludan rahat durmadı. Paludan, dün müslümanların yoğun olarak yaşadığı Nörrebro semtinde Kuran-ı Kerim yaktı. Polis koruması eşliğinde Blaagardsplads Parkı'nda Kur'an-ı Kerim yakıp Müslümanlara küfür eden ve aşağılayan Paludan, Müslüman gençlerin sert tepkisi ile karşılaştı. Paludan'ın iğrenç hareketi sonrasında şehir adeta savaş alanına dönerken, Paludan'ı koruyan polislere patlayıcı madde ve taş atıldı. 

Çok sayıda aracın ve çöp bidonlarının yakıldığı olaylarda 3 kişi gözaltına alındı. Olayların büyümesi ile Rasmus Paludan'in eylemi son bulurken, halk Rasmus Paludan'ın istihbarat tarafından yönlendirildiğini öne sürdü. 

Başbakan Rasmussen'den tepki 

Danimarka Başbakanı Lars Lökke Rasmussen ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bu şahıs anlamsızca eylemlerde bulunarak halk arasına fitne sokmaya çalışıyor. Sizlerden istirham ediyorum, kendisine şiddetle karşılık vererek prim yapmasına izin vermeyin” dedi.