Konya'da dövülen kadına yardım etmek isterken, şiddet uygulayan Özgür Duran'ı öldüren Kadir Şeker soruşturmasında tanıklar ortaya çıktı.

Konya'da 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Kadir Şeker, parkta sevgilisini döven kişiye müdahale ettiği sırada çıkan boğuşmada şahsı kalbinden bıçaklayarak öldürdüğü için 'kasten öldürme' suçundan tutuklandı. Şeker'in serbest bırakılması için Twitter'da '#kadiricinadalet' etiketiyle kampanya başlatıldı.

GÖRGÜ TANIKLARI DİNLENECEK
T24'te yer alan habere göre; soruşturmayı genişleten savcılık ve polis yeni bulgulara ulaştı. Sosyal medyada da büyük yankı bulan olayın ardından harekete geçen Konya Emniyeti, cinayetle ilgili yeni görgü tanıklarını ortaya çıkardı. Polis, savcılık talimatıyla birlikte görgü tanıklarının bilgisine başvuracak. Görgü tanıklarının vereceği ifade katil zanlısı olduğu gerekçesiyle tutuklanan üniversite öğrencisi Şeker'le ilgili yeni gelişmelerin önünü açabilecek.

KEŞİF GECE YAPILACAK
Bu arada savcılık olayla ilgili bu gece olay yerinde keşif işlemine başladı. Soruşturmayı yürüten savcı tarafından yapılan ve adli soruşturmanın önemli unsurlarından olan yer gösterme işlemi için tutuklu katil zanlısı Şeker de cezaevinden alınarak olay yerine getirilecek. Şeker, olayın nasıl yaşandığını bu kez olay yerindeki tatbikatta savcıya anlatacak. Keşfin güvenlik gerekçesiyle gece yapılacağı belirtildi.