İSTANBUL (AA) - Milliyetemlak.com Genel Müdürü Müge Seymen, İstanbul dışında yeni mega kentler oluşacağını ve alışkanlıkların da her yaş kuşağının oluşturacağı yeni taleplerle şekilleneceğini belirterek, "Bu anlamda sektörde geleceği doğru okuyan, yerel değerlendirmeler yapan sektör oyuncuları verimli sonuç alacaktır." ifadelerini kullandı.

Seymen, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada,gayrimenkul sektöründe son kullanıcıların tercihlerini belirleyen kriterlerin, yerel ölçütlerde değişkenlik gösterdiğini bildirdi.

Artık ev almak ya da kiralamak isteyenlerin sadece dairenin fiziksel özelliklerine değil, kendine yakın bulduğu ve ihtiyaçlarını anlayabilen ofisleri ve portalları tercih ettiğini aktaran Seymen, Milliyetemlak.com'un gayrimenkul sektöründe yerelleşme olarak tariflenen bu duruma kendisini en verimli şekilde adapte edecek çalışmaları başlattığı bilgisini verdi.

Seymen, bu konuya liderlik eden adımlar attıklarını belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Yeni dönemde, 2025 projeksiyonu olarak Türkiye'de İstanbul dışında yeni mega kentler oluşacak ve buna bağlı olarak alışkanlıklar da her yaş kuşağının oluşturacağı yeni taleplerle şekillenecek. Bu anlamda gayrimenkul sektöründe genel kabullerle değil, geleceği doğru okuyan yerel değerlendirmeler yapan sektör oyuncuları verimli sonuç alacaktır. Kullanıcıların hem yatırım hem de iskan amaçlı emlak tercihlerini belirleyen önceliklerinin nelere göre bağlı olduğunu analiz ediyoruz ve analizlerin sonuçlarına göre doğru pozisyon almayı hedefliyoruz. Ayda 50 milyonun üzerinde görüntüleme alan bir emlak portalı olarak böylesine bir talep ve trafikte yerel anlamda tüm sektör ve proje haberlerini de güncel tutarak kullanıcılara çözüm odaklı hizmet sunuyoruz."


- "Açık hava kampanyamız ilgi çekiyor"


Seymen, gayrimenkul sektöründe dinamik ve doğru noktada yer alma hedefiyle kullanıcılarına seslenmeyi amaçlayan Milliyetemlak.com'un, yerelleşmenin önemine dikkat çektiği yeni bir açık hava görselleri kampanyasıyla ses getirdiğini bildirdi.

İzmir'de çeşitli lokasyonlarda yayınlanan kampanyada, kentte yaşayanlar tarafından bilinen, domates, simit, çekirdek gibi kelimeler yerine yerel söylem kullanma alışkanlığının öne çıkarıldığını kaydeden Seymen, şu ifadeleri kullandı:

"Kampanya boyunca bugüne kadar sosyal medyada bir milyondan fazla gösterime ulaşılırken, kampanyanın olduğu İzmir'de ise emlakçı olan ya da satılık-kiralık ev ilanlarıyla ilgilenen harici tekil kullanıcıya 5 milyon gösterim sağlamış durumda. Bu durumdan özetle Milliyetemlak.com, gayrimenkul sektöründe yerelleşme yaklaşımıyla ve geleceğin emlak vizyonunu belirleyici etkiye sahip çalışmalarıyla dikkat çekiyor."