Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Ankara'da İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği  "Uzaktan Çalışmada İş Sağlığı ve Güvenliği Çerçevesi: Sağlıklı ve Üretken Uzaktan Çalışma" konulu panele katıldı.

İş sağlığı ve güvenliği meselesinin çok önemli olduğunu, insanın canından, yaşama hakkından daha önemli hiçbir değer olamayacağını ifade eden Bakan Bilgin, "Dolayısıyla çalışma hayatının en önemli varlığı olan insanın korunması, herhangi bir şekilde paha biçilmeyecek bir öneme sahiptir. Bunun için yeni çalışma ilişkileri içerisinde çalışanların, emekçilerin sağlığının korunması bizim öncelikli görevimizdir. İnsan varsa diğer şeyler var. İnsan yoksa diğer şeylerin hiçbir önemi yok. Dolayısıyla bu konudaki hassasiyetimiz takip edilmektedir" dedi. 

"TEORİK BİLGİDEN İSTİFADE ETMEMİZ GEREK"

20'nci yüzyılın 2'nci yarısından itibaren teknolojide büyük değişimlerin ortaya çıktığını belirten Bakan Bilgin, "İnsanın kol gücünün yerine beyin gücü bilgisinin ikame olduğu bir çalışma ilişkileri biçimi, hızlı bir şekilde gelişmeye başladı. Bu konuyu ele alan iktisatçılar, sosyologlar, akademisyen arkadaşlarımızın araştırmaları; bütün bunları dikkate aldığımız zaman bu olayların bilimsel olarak nereye gittiğine dair yeterli bir bilgimiz var ama uygulamada sorunlar var. Uygulamadaki sorunlar, ülkelerin toplumsal ilişkileri düzeyiyle ilgili devletin sosyal devlet niteliğine ne kadar sahip olup olmadığıyla ilgili problemlerden kaynaklanıyor. Dolayısıyla bizim bu problemleri çözmek konusunda teorik bilgiden istifade etmemiz gerekiyor" dedi.

"DEMOKRASİNİN D'Sİ SEÇİMDİR" 

Sosyal örgütlenme ve sendikalaşmanın önemine işaret eden Bakan Bilgin, "Demokrasinin 'd'si seçimlerdir. Sandığın siyasal süreci belirlemesidir ama bu sadece demokrasinin 'd'sidir, gerisi de örgütlenmedir; sosyal örgütlenme, sendikalaşma düzeyidir. İşçi sendikalarının örgütlenme düzeyi, hala çok düşük ve bu ciddi bir sorun. Batı'daki demokratikleşme sürecinin arkasındaki temel dinamizm budur. Bu dinamikten mahrum olduğu zaman Batı demokrasilerinin nasıl çöktüğünü, nasıl bozulmaya başladığını, etkisini kaybettiğinin birçok örneğini bugün de yaşıyoruz. Özellikle Batı Avrupa ülkelerinin yaşadığı krizin temelinde bunlar var" ifadelerini kullandı. 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.