İSTANBUL (AA) - Fabrika otomasyon sektörünün profesyonelleri ile fabrikaların üretim ve yatırım süreçlerinin karar vericilerini bir araya getiren 3. ST Robot Yatırımları Fuarı ve Zirvesine "Sağ Kolunuz" konseptiyle katılan Mitsubishi Electric, Sanayi 4.0’a uyumlu inovatif çözümlerini sergiledi.

Mitsubishi Electric açıklamasına göre, ileri teknolojiye sahip fabrika otomasyon ürünleri ile Türk sanayisine katma değer sağlayan Mitsubishi Electric, WOW Kongre Merkezinde 4-6 Ekim tarihlerinde düzenlenen 3. ST Robot Yatırımları Fuarı ve Zirvesi’ne "Sağ Kolunuz" konsepti ile katıldı.

Sanayicilerin güven içinde işlerini emanet edebilecekleri sağ kolu olmaya aday Mitsubishi Electric robotları, üretimin her aşamasında büyük kolaylık sağlayan ileri teknolojileri ile dikkati çekti. 7/24 her koşulda 25 bin saat bakım gerektirmeden çalışan Mitsubishi Electric robotları, artı eksi 240 derece ve toplamda 480 derece erişim ile çevresindeki ölü alanları minimize ederek işletmelere operasyonel olarak montaj alanı sağlıyor.

Robotlar sahip olduğu iQ Platform yapısı sayesinde fabrikanın bütünü ile haberleşerek ideal otomasyon zincirine kolaylıkla dahil olabiliyor. Kompakt yapıları ile istenildiği zaman fabrikanın her alanına taşınabilen robotlar, böylelikle esnek bir üretim alanı sağlanmasına imkan tanıyor.


- Robotlarda "Sensörsüz Çarpışma Kontrolü"


Mitsubishi Electric’in robot kontrol ünitesi; hareket kontrolünün esnekliğini, sistemin hızını, doğruluğunu ve hassasiyetini sağlıyor. Ayrıca esneme fonksiyonları ile robot kolu bir çeşit yay görevi görerek kuvvete göre esniyor. İleri uygulamalar için Mitsubishi Electric robotlarına konveyör (taşıma bandı) ve ürün izleme, kuvvet kontrolü ve görme özellikleri kolaylıkla entegre edilebiliyor.

"Sensörsüz Çarpışma Kontrolü" özelliği, robotun manuel ya da otomatik modda herhangi bir engele temas ettiğini tespit edebiliyor ve bu sayede çarpışmalardan kaynaklanabilecek hasar önlenebiliyor.


- Sanayi 4.0’a uyumlu inovatif teknolojiler


Fuarda yetenekli robotlarının yanı sıra iQ Otomasyon Platformu, Güvenlik Çözümleri ve MAPS (Mitsubishi Electric Adroit Process Suite) teknolojisi gibi Sanayi 4.0’a uyumlu çözümlerini de tanıtan Mitsubishi Electric, aynı zamanda robot teknolojileri ve uygulamaları konularında sunumlar gerçekleştirdi.