ÇORUM (AA) - Çorum Belediyesi tarafından Muharrem ayı dolayısıyla en güzel aşureyi yapma yarışması düzenlendi.

Belediye bünyesindeki Kadın Kültür ve Sanat Merkezi tarafından bu yıl 5'incisi organize edilen yarışma, Buhara Kadın Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Yarışmada jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucu birincilik ödülüne "Mevlevi Aşuresi" ile Fatma Tezcan, ikincilik ödülüne "Ahsen Aşk" aşuresi ile Hatice Yiğiterol, üçüncülük ödülüne "Zemzem Şure" aşuresi ile Emine Usta ve jüri özel ödülüne "Geçmişten günümüze şifa" aşuresi ile Yasemin Savurgan layık görüldü.

Dereceye girenlerin ödüllerini Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül’ün eşi Halime Gül, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu’nun eşi Sıdıka Yabacıoğlu takdim etti.

Hatice Külcü, jüri üyelerine de katkılarından dolayı teşekkür ederek, kahve fincanı takımı hediye etti.

Külcü, yaptığı açıklamada, toplumsal yapının ve kardeşliğin kuvvetlenmesi ve komşulukların kuvvetlenmesi için aşurenin çok ciddi bir birleştirici rol üstlendiğini söyledi.

Modern çağda evlerin yatay mimariden dikey mimariye geçtikten sonra komşuların birbirinden habersiz yaşamaya başladığını dile getiren Külcü, şöyle konuştu:

"Biz komşumuzun kapısını bir tuz için bile tıklatabiliriz. Aşure, kapısına hiç gitmediğimiz bir komşumuzun kapısına gitmemiz için bir vesiledir. Bunu bizim devam ettirmemiz gerekir. Özellikle birbirinden soyutlanmış batı toplumlarına göstereceğimiz çok güzel bir geleneğimiz. Burada yarışma bahane. Asıl olan kardeşlik, bir araya gelmektir."