Kütahya’nın Pazarlar İlçesinde İlkokul öğrencileri, Yemen’de yaşanan savaştan dolayı mağdur olanlar için kermes düzenlendi.

2015 yılından bu yana süren iç savaş nedeniyle insani kriz yaşanan Yemen için Pazarlar İlkokulu öğrencileri, öğretmenleri ve velilerin düzenlediği kermes ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi.

Kermese ilçe Kaymakamı Kerem Yenigün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sevgi , daire amirleri, öğrenciler, öğretmenler, veliler ve vatandaşlar katıldı.. Kermes dualar ile açıldı.

Gıda ürünleri, el işi ürünler, öğrencilerin yaptığı süsleme ürünleri ve kuru bakliyatların satışa sunulduğu kermes ile ilgili açıklamada bulunan Pazarlar İlkokulu Müdürü Mehmet Yüksel, " Ülkemizin dört bir yanında tüm vatandaşlarımız Yemen için el birliği ile seferberlik ilan etti. Biz de Pazarlar İlkokulu olarak Yemen’li kardeşlerimizin sesine kulak vermek istedik. Kermeste gıda ürünleri, el işi ürünler, öğrencilerin yaptığı süsleme ürünleri ve kuru bakliyat satıldı. Hz Muhammed’in ’Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir’ hadisini örnek alan duyarlı öğrencilerin öğretmenlerin, velilerin ve hayırseverlerin katılımıyla yapılan kermeste elde edilen gelir mazlum, mağdur ve muhtaç olan yemen halkına bağışlanacak. Elde edilen gelir AFAD’in Yemen için açtığı yardım kampanyası hesabına gönderilecek " ifadelerini kullandı.(MB-EFE)