Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret etti.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret etti. Okul Müdürü Fatih Şenocak ile Okul Aile Birliği Başkanı Şener İnce’nin ev sahipliğinde gerçekleşen birliktelikte, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Hasan Ayaz da hazır bulundu. Öğretmenlerle ve öğrencilerle bir araya gelen Başkan Karaosmanoğlu, “Fiziki şartları itibariyle örnek olan proje okulumuzu anlamlı kılacak öğretmenlerimizdir. Gençlerimizin donanımlı yetişerek dünya üzerindeki adaletsizliğin ortadan kaldırılmasını onlar sağlayacak” dedi.

Kocaeli genelinde okullara verdiği desteklerle eğitim camiasının büyük takdirini toplayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenleriyle olan birlikteliğinde, “Ülkenin kalkınması için en önemli temel taşı eğitimdir” vurgusu yaptı. Bu eğitim maratonunun aileden başladığını anaokulu ile devam ettiğini ifade eden Karaosmanoğlu, “Gençlerimiz güçlü Türkiye’nin oluşmasında kilit görevindedir. Eğitim aldıkları bu zaman dilimini iyi değerlendirmelilerdir. Mazlum coğrafyalar ve ülkemizin her karışındaki Anadolu insanı, gençliğimizden büyük beklenti içerisindedir” ifadelerini sarf etti.

Değerler eğitimini önemseyerek gençlerin daha iyi yetişmesi için verdiğimiz mücadelenin karşılığını muhakkak alacağım diyen Başkan Karaosmanoğlu, “Bu güzel okulumuzun temelinden her aşamasında Büyükşehir Belediyesi olarak emeğimiz ve desteğimiz var. Şimdi bir atılım daha yapıyor, okulumuzun yan tarafındaki araziyi kamulaştırarak spor ve konferans salonu yapacağız. Hükümetimiz ve biz yerel yönetimlerin destekleriyle fiziki şartları örnek olan bu proje okulumuzu anlamlı kılacak siz öğretmenlerimizsiniz” şeklinde konuştu.

İzmit Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Dernek Başkanı Şener İnce, “Başkanımız bizim her şeyimiz oldu. Okulumuzun temelinden bugüne kadar desteğini hiçbir zaman esirgemedi. Kendisine ve ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.

İzmit Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle de bir araya gelen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, “Allah ilmi isteyene verir. Siz güzel çocuklarımız bu güzel ortamı en iyi şekilde değerlendirip faydalı bilgiyi ulaşma amacıyla çok çalışacaksınız. Hayatı bir amaç uğruna çalışarak güzel yaşayan insan her zaman başarılı ve mutlu olur. İlmi öğrenip aydınlanan siz gençler, bize umut bağlamış gönül coğrafyalarımızdaki insanların en büyük umudu olacaksınız. Hayatımız boyunca bütün gücümüzü zekamızı gayretimizi ortaya koyarak dünyayı geliştirmek, değiştirmek ve insanların mutlu olduğu bir hayat sürmesi için mücadele edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.