KASTAMONU (AA) - Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu (ASOF) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Serkan İnanç, Kastamonu'da bulunan Beyler Barajı'nın su ürünleri istihsali için kiraya verilecek olmasına tepki gösterdi.

İnanç, yaptığı yazılı açıklamada, ülkenin birçok noktasından Beyler Baraj göletine amatör balıkçıların av için geldiğini kaydetti.

- Olta balıkçılığı biter

Beyler Barajı'nın Kastamonu şehir merkezine ve birçok ilçesine yakın mesafede olması nedeniyle de önemli kamp merkezlerinden birisi olma özelliğini taşıdığını belirten İnanç açıklamasında şunlara yer verdi:

"Kiraya verilmesi, karavan ve kamping faaliyetinde bulunanlar, aileleri ile birlikte çadır kurarak hafta içi ya da hafta sonunu su kıyısında geçirmek isteyen on binlerce vatandaşı rahatsız edecek. Barajı kiralayanlar ile vatandaşlar arasında ciddi sorunların yaşanmasına sebep olacaktır. Alınan bu yanlış karar ile bölgenin ticari avcılığa açılacak olmasının düşünülmesi bile tüm camiayı olumsuz etkileyecek ve bölgede olta balıkçığını bitirme noktasına getirecektir."

Açıklamasında ayrıca, barajda balık popülasyonun oldukça zengin olduğunu anımsatan İnanç, şunları dile getirdi:

- Eskisi gibi kalmalı

"İhale ilanında 5 yıllık sözleşme yapılacağı, yıllık 11 bin 655 kilogram avlanabilir balık stokuna müsaade edileceğinden bahsediliyor. Yıllık muhammen kira bedeli de 3 bin 572 lira. Hesap yapmayı bilenler için bu rakamlar çok komik. Bu barajı kiralayacak kişilerin ne kadar ve hangi büyüklükte balık yakaladığını kimler kontrol edecek inanın çok merak ediyoruz."

İhalenin 3 Ekim'de yapılacağını kaydeden İnanç, Beyler Barajı'nı bundan önce olduğu gibi bundan sonra da ticari av faaliyetlerine kapalı bir havza olarak görmek istediklerini belirtti.