Araç sahiplerinin akaryakıt zamlarıyla ilgili peşpeşe aldıkları zam haberinden sonra bu gece yarısından itibaren  geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatı 97 kuruş düşecek. İşte benzinde son durum...

BENZİNE İNDİRİM

Akaryakıt sektörü belirleyicisi olan brent petrol fiyatlarında dalgalanma ve dolardaki yükseliş sonrası vatandaş benzin ve motorin fiyatlarını takibe devam ediyor.Benzin grubunda 97 kuruş fiyat indirimi bekleniyor, motorin grubunda fiyat değişikliği beklenmiyor. 

BENZİNE BİR YILDA YÜZDE 255 ZAM

Benzinde zam oranı yıllık yüzde 255, yılın ilk yarısında  yüzde 123 oldu.Motorinde zam oranı yıllık yüzde 286, yılbaşından bu yana yüzde 143 oldu.

PETROL FİYATLARINDA LİBYA YÜKSELİŞİ

Dün 123,70 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 122,27 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı bugün saat 09.32 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,95 artışla 123,44 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 121,98 dolardan alıcı buldu.Fiyatlardaki yükselişte, Libya'daki petrol üretiminin siyasi kriz nedeniyle neredeyse durma noktasına geldiğine yönelik haber akışı etkili oldu. Uluslararası basında yer alan haberlere göre, Libya Petrol ve Gaz Bakanı Muhammed Ahmed Avn, ülkenin günlük ortalama 1,2 milyon varil olan petrol üretiminin, 1,1 milyon varil azalışla 100 bin varile düştüğünü açıkladı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN