Belediye-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı İlyas Yiğit, "Son dönemde Yüksek Hakem kurulundan çıkan kararlar, yıllarca mücadele ederek kazanmış olduğumuz haklarımızı da elimizden almaya başladı" diyerek belediye işçilerinin mağdur olduğunu söyledi.

Yiğit yapığı açıklamada Yüksek Hakem Kurulu kararlarını eleştirerek, tepkisini dile getirdi. Yiğit, "Yüksek Hakem Kurulu, devletin hakemlik, arabuluculuk görevi yaptığı bir kurum. Biz de adaletine güvendiğimiz için, hakkımızı koruyacak, işverenin taleplerinden daha iyi kazanımlar elde edeceğimiz düşüncesi ile en azından ülkede yaşanan enflasyonu dikkate alarak ücretlerimizi enflasyona ezdirmez düşüncesi ile son çare Yüksek Hakeme Kuruluna göndermek zorunda kalıyoruz. Gel gör ki, son dönem Yüksek Hakem kurulundan çıkan ararlar, bırakın enflasyona ezdirmemeyi, bizi korumayı, yıllarca mücadele ederek kazanmış olduğumuz haklarımız1 da elimizden almaya başladı. Yüksek Hakem Kurulu Kararları kesin ve karara itiraz yolunun da olmaması bizleri hepten mağdur etmektedir" dedi.

Çalışanların mağduriyet yaşadığını ve gün geçtikçe de sorunların artacağını kaydeden Yiğit şöyle devam etti:

"Yüksek Hakem Kurulunca alınan kararların en az mevcut enflasyon oranlarının altında olmaması, memur, kamu sözleşmeleri gibi artışların baz alınması gibi ücretlerimizi güvence altına alacak bir yasal düzenleme yapılması, Hakem Kurulunun ülke gerçeklerinden uzak, enflasyon, hayat pahalılığı, alım gücünün erimesi gibi gerçeklere kulak tıkamasının önüne geçilmesi gerekmektedir. Yoksa önümüzdeki dönemlerde çalışanlarımız daha büyük mağduriyetler yaşayacaktır. Başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, örgütlü olduğumuz bütün belediyelerde YHK'dan gelen ve enflasyonun altında kalan ücretlerin ek protokol ile yeniden düzenlenmesi, sendikaların ve çalışanlarının bu feryadına, sesine kulak vererek bu mağduriyetlerinin bir an önce düzeltilmesini istiyoruz."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.