Samsun'da gerçekleştirilen 8. Ayvacık Ziraat Odası Bahar Şenliği'nde fındık fiyatları hakkında açıklamalarda bulunan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Fındık Samsun'un her şeyi. Fındık fiyatı 50 liranın altında olmamalı. İnşallah açıklanacak fındık fiyatları da üreticimizi memnun eder" dedi.  

BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI

Ayvacık Ziraat Odası Başkanlığı tarafından düzenlenen, Destici'nin de katıldığı 8. Ayvacık Ziraat Odası Bahar Şenliği büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Şenlikte birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı.

"FINDIK 50 LİRANIN ALTINDA OLMAMALI "

Kürsüde vatandaşlara seslenen ve tarımın önemine değinen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Tarım İl Müdürümüz 116 bin ekilebilir alanın 92 bin dönümünün fındık olduğunu söyledi. Fındık Samsun'un her şeyi. Fındık fiyatı 50 liranın altında olmamalı. Tarım girdi maliyetlerinin ne kadar yükseldiğini biliyorum. Yüzde 300-400'e varan artışlar var. Çay da açıklanan fiyat çay üreticini memnun etti. İnşallah açıklanacak fındık fiyatları da üreticimizi memnun eder. Çiftçiye verilen desteklerin artırılması gerek. Çarşamba Şeker Fabrikası mevzusu var. Biz ülkemizin hiçbir değerinin atıl kalmasına tahammül edemeyiz. Çarşamba Şeker Fabrikası'nın yeniden üretime geçmesi için, istihdama katkı sağlaması için o fabrikanın tekrar işlemeye başlaması gerekiyor. Bu konunun yakından takipçisi olacağım" dedi. 

"ÜRETİME ÖNEM VERMELİYİZ"

Birlik ve beraberliğin önemine değinen Ayvacık Belediye Başkanı Halil Kalaycı ise şunları söyledi: 
"Pandemi sürecinde büyük zorluklar gördük. O güne kadar ekilmeyen topraklar ekilmeye başladı. Fakat yine de üretimden vazgeçmiş görüyorum. Hazırcılığa alıştık. Üretime önem vermemiz lazım. Mübarek topraklarımız çok bereketli. Taşı eksek büyüyecek kadar bereketli topraklarımız var. Şu andaki birlik ve beraberlik tablosu çok güzel. Bu coğrafyada var olabileceksek birlik, beraberlik kardeşlik içinde olmamamız lazım. Bu ruhu genç nesillere aktarırsak Türkiye Cumhuriyeti devleti ilelebet payidar olacaktır. Bugün Ayvacık'ta çok güzel bir birliktelik örneği gösterdi" diye konuştu. 

RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı ise, katılımcılara teşekkür ederek, ilçenin birlik ve beraberliğin en güzel örneğini sergilediğini kaydetti. Orhangazi Mahallesi Saat Kulesi Yanı Karavan Park Alanı'nda, "Doğduğum yerde doymak istiyorum" sloganıyla düzenlenen 8. Ayvacık Ziraat Odası Bahar Şenliği konuşmaların ardından renkli görüntülere sahne oldu. Mehteran takımı ve halk oyunları ekibinin gösterileri izleyenleri büyüledi. Türk Halk Müziği sanatçıları Sebehat Sekmen, Negehan Coşkun, Hüseyin Şimşek, Zehra Eroğlu ve Ferhat Hantal, birbirinden değerli eserleri seslendirdi. Programa ayrıca Ayvacık Kaymakamı Furkan Taha Türkmenoğlu, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Saadet Partisi İl Başkanı Salih Şen, Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, Samsun Alperen Ocakları İl Başkanı Muhammed Furkan Taş, Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün ve çok sayıda vatandaş katıldı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.