Kırıkkale Üniversitesinin uygulamasını yürüttüğü Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi’ne Türk Standartları Enstitüsü (TSE) onayı verildi.

Kırıkkale Üniversitesi ISO 1002 Müşteri Memnuniyet Yönetimi Sisteminin TSE tarafından belgelendirilmesi hakkında açıklamalarda bulunan Kırıkkale Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı, aynı zamanda Kalite Geliştirme ve Yönetim Birimi Sorumlusu Mehmet Yılmaz, "Üniversite olarak varlık nedenimizi öğrencimiz olarak görüyor ve paydaşlarımızın her şikayetini bir armağan olarak kabul ediyoruz. Öğrencilerimizin itibar ve saygı görecekleri bir hayata hazırlanmaları yönünde kaliteli bilgiye ulaşma mutluluğunu tadacakları çözümleri zamanında ve sürekli sunma gayreti içerisindeyiz" dedi.

Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi uygulamasıyla dilek, öneri, şikayet ve memnuniyetler konusundaki elde edilen geri bildirimlerle paydaşlarını daha doğru anlayacaklarının altını çizen Yılmaz, "Dilek, öneri ve şikayetler, web sayfamızdan, oluşturulan beyaz masalarımızdan, telefon, faks, yüz yüze, dilek öneri kutularından alınmakta ve aynı gün değerlendirmeye alınmakta ve en kısa sürede sonuçlandırılarak memnuniyet sağlanmaktadır" ifadelerini kullandı.

"Odak kayması çağımızın sorunu"

Çağın en büyük sorunlarından birinin odak kayması olduğunu belirten Yılmaz, "Kurumlar açısından bakıldığında çağımızın en büyük sorunlarından biri odak kaymasıdır. Hastanelerin odağında hasta, savunma hizmetlerinin odağında vatan ve millet, eğitim kurumlarının odağında öğrenci olması umulur. Fakat bazen kurumların bu odaklardan saptığı görülebilir. Kırıkkale Üniversitesinin odağında öğrenci vardır. Öğrencilerimizin üniversitemizin hizmetleri hakkında ne düşündüğünü öğrenmek, öğrencimizi doğru anlamak ve en doğru hizmeti üretmek önde gelen hedefimizdir. Üniversitemiz çalışanlarında bu bilinç oluşmuştur" dedi.