Muratpaşa Belediyesi, pazarlarda uygulanmaya başlanan ve malın türü, üretim yerini belirten tek tip etiketlerle kullanımına ilişkin pazar yerlerinde denetim gerçekleştirdi.

Muratpaşa Belediyesi’nin yıl içinde uygulamaya başladığı pazar yerlerinde tek tip etiket uygulamasına ilişkin denetimlere başladı.

Satılan ürünlere ilişkin doğru bilginin verilmesi ve yöresel ürünlerin değerini korumaya ilişkin uygulamada ilk denetimler Sedir ve Yenigün Pazar yerlerinde gerçekleştirildi. Pazar yerlerinde tezgahları tek tek dolaşan zabıta ekipleri, Muratpaşa Belediyesi tarafından pazar esnafına ulaştırılan etiketler yerine kese kağıtların üzerine elle yazılmış tüm etiketleri toplattı.

Sedir ve Yenigün pazarlarında kaldırılan etiketler yerine üzerinde birim satış fiyatı, malın adı ve cinsiyle birlikte satılan ürünün hangi yöntemlerle üretildiğine ilişkin bilgilerin yer aldığı etiketler konuldu.

Muratpaşa Belediyesi’nin ilçe genelinde farklı günlerde kurulan 27 semt pazarını kapsayan etiket uygulamasıyla, alışveriş için pazara gelen Muratpaşa sakinlerinin ürünün satış fiyatından türüne, ‘geleneksel’, ‘iyi tarım’ ve ‘organik tarım’ gibi hangi yöntemlerle, nerede üretildiğine ilişkin tüm şecereye ulaşılması amaçlanıyor.