FETÖ Terör Örgütü tarafından yapılan kanlı kalkışmanın yıl dönümünde vatandaşlar meydanları boş bırakmayarak "vatan için tek yüreğiz" mesajı vermeye devam ediyor.

Keçiörenli vatandaşlar demokrasi nöbetinin 3. gününde de al bayrakları ile 15 Temmuz Şehitler Anıtı’na koştular. Nöbete Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve eşi Hatice Ak’ın yanı sıra Pakistan Ankara Büyükelçisi Sohail Mahmood, AK Parti Ankara Milletvekilleri Emrullah İşler, Nevzat Ceylan, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, Keçiören Kadın Kolları Başkanı Mahpeyker Sert ve vatandaşlar katıldı.

Türk halkı ile dayanışma içinde olduklarını göstermek için nöbete katıldıklarını ifade eden Pakistan Ankara Büyükelçisi Sohail Mahmood, "15 Temmuz’da milletin gücünü gördük, millet demokrasinin yanında durdu. 249 şehit, 2 bin 200’den fazla da gaziniz var, o gün biz insanların gücünü seyrettik. Pakistan halkı ve devleti Türk halkının yanında olmaya devam edecek." dedi. Türkiye’nin en fazla şehit veren ilçesi Keçiören’in kahramanlığını da o gece gördüklerini vurgulayan Mahmood, "15 Temmuz Şehitler Anıtı’na gelerek bu nöbete destek vermek istedik. Çünkü biz şahadetin ne olduğunu iyi biliyoruz. Cennetteki en yüce makam onların..." ifadelerini kullandıktan sonra konuşmasını Türkçe "Yaşasın Pakistan -Türkiye dostluğu" diyerek tamamladı.

Başkan Mustafa Ak da Pakistan’ın Türkiye’nin en zor günlerinde yanında olduğunu belirterek, "Nasıl ki onlar bizim yanımızdaysa biz de Pakistan’ın zor ve acı günlerinde yanındayız. Bugün burada olmaları da yan yana olduğumuzun bir göstergesi" diye konuştu. Ak da konuşmasının sonunda "Yaşasın Pakistan -Türkiye kardeşliği" ifadelerini kullandı. Büyükelçi Mahmood, 15 Temmuz şehitleri anısına Başkan Ak’a Kur’an-ı Kerim hediye etti.

Şehitler için Kur’an-ı Kerim okunan nöbette ayrıca o gece Keçiören’de ve Türkiye’de yaşananları anlatan bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Protokol, 15 Temmuz Şehitler Anıtını ve 15 Temmuz Özel Sergisini de gezerken nöbetteki vatandaşlarla o geceye dair sohbet etme imkanı da buldu.