Karşıyaka Belediye Tiyatrosu, 22. sanat yılını kutladığı bu sezonu iki çocuk oyunuyla açtı. ’Çirkin Örnek Yavrusu’ ve ’Ay Dedeyi Kim Çaldı?’ izleyiciyle buluşmaya başlarken, Kasım ayı itibariyle ’Ali Baba ve Kırk Haramiler’, ’Savaş İkinci Perdede Çıkacak’ ve ’Yanık Zaman Madımak’ oyunları da sahneye taşınacak.

Aralıksız 22 yıldır kentin kültür ve sanat yaşamına katkı sunan Karşıyaka Belediye Tiyatrosu, 2017-2018 sezonuna perdelerini açtı. Tiyatro bünyesinde yetişen çocukların rol aldığı oyunlardan Çirkin Ördek Yavrusu, Ahmet Piriştina Kültür Merkezinde sergilenmeye başlandı. Büyük beğeni kazanan oyun, her cumartesi saat 14.00’te tiyatroseverlerle buluşacak. Yine ilgiyle izlenen Ay Dedeyi Kim Çaldı?, sezon içinde belirli tarihlerde toplam 7 kez Ziya Gökalp Kültür Merkezinde sergilenecek.

Karşıyaka Belediye Tiyatrosunun yeni çocuk oyunlarından ’Ali Baba ve Kırk Haramiler’in ilk gösterimi, 5 Kasım Pazar günü Ziya Gökalp Kültür Merkezinde yapılacak ve dönem boyunca devam edecek. Sezonun yetişkin oyunu Savaş İkinci Perdede Çıkacak da 25 Kasım itibariyle aynı kültür merkezinde, her cumartesi saat 20.00’de sahneye taşınacak. Yanık Zaman Madımak ise 15 Kasım’da Hikmet Şimşek Sanat Merkezinde sergilenecek ve toplam dört kez izleyicilerle buluşacak.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, vatandaşları oyunlara davet ederek, “Kültür ve sanat kenti Karşıyakamızda, tiyatroya büyük önem veriyoruz. Karşıyaka Belediye Tiyatrosu gibi 22 yıllık bir çınara sahip olmanın avantajı ile de bu alandaki başarımızı her geçen gün arttırıyoruz. Türk Tiyatrosu’na önemli kazanımlar sağlıyoruz. Bu başarıya yakışan ve çıtayı daha da yükseğe çekeceğimiz yeni sezonda, başta çocuklar olmak üzere tüm tiyatroseverleri oyunlarımıza bekliyoruz” dedi.