Ordu'nun Perşembe ilçesinde bulunan, coğrafi özellikleriyle doğal liman özelliği taşıyan Yason Burnunda 2300 yıllık antik kliman ve balık üretme havuzlarının kalıntıları yer alıyor. 

BİNLERCE TURİST AĞIRLIYOR

Yunan mitolojisinde Altın Post Efsanesi'nin geçtiği yerlerden olduğu belirtilen Yason Burnu, havaların ısınmasıyla birlikte binlerce yerli yabancı turist ağırlıyor.

KİLİSE BULUNAN TEK YARIMADA

Özellikle su sporlar ve dalış için tercih edilen, 1868 yılında yörede yaşayan Rumlar tarafından yaptırılan kilise ve bir deniz feneriyle ziyaretçilerini karşıyor. Karadeniz sahili boyunca üzerinde kilise bulunan tek yarımda olma özelliğini taşıyan Yason Burnu, piknik alanları, yeşil doğası ve temiz havasıyla görenleri büyülüyor. 

TARİH VE DOĞAYI BİR ARADA TUTUYOR

Yaz aylarında yeni evlenecek çiftlerin düğün fotoğrafı çekimlerinde ilk sırada yer alan yarımada, mavi ile yeşilin kucaklaştığı kıyıları sayesinde her geçen yıl ziyaretçi sayısını artırıyor. Resmi kayıtlara göre her yıl 100 bine yakın yerli ve yabancı turisti ağırlayan Yason Burnu, Yunan mitolojisindeki Altın Post Efsanesi’nin geçtiği yer olması nedeniyle tarihi ve doğayı Karadeniz’in mavi sularında bir arada tutuyor.

Çevresindeki restoranlarda sunulan Karadeniz yemekleriyle yöresel mutfak kültürünün de tanıtıldığı yarımada, doğal güzelliği bozulmamış ender yerlerden birisi olarak kabul ediliyor.