Samsun'da CHP İlçe Başkanı Halil İbrahim Bilal ve İYİ Parti İlçe Başkanı İlmiza Atmaca, Ayvacık ilçesine yatırım yapılmadığını, istihdam alanı olmadığını, adeta kaderine terk edildildiğini belirtti.

SIRALAMANIN SONUNDA YER ALDI

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 973 ilçeye ait, Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırmaları (SEGE) listesini açıklarken, Samsun'da Ayvacık ilçesi ise sıralamanın sonunda yer aldı.  İlçenin listenin son sırasında olması ile ilgili Samsun Medya Grubu'na açıklama yapan CHP Ayvacık İlçe Başkanı Bilal ve İYİ Parti İlçe Başkanı Atmaca ise bu duruma tepki gösterdi.

'YATIRIM VE HİZMET YOK'

CHP İlçe Başkanı Bilal, SEGE sıralamasında Ayvacık'ın en son sırada bulunmasını "Utanç verici" sözleri ile eleştirerek "İlçemiz geri kaldı. Saklı Cennet'in yolu yok, yollarımız yapılmıyor. Yollar çöktü. İlçemiz çok geri kaldı. Cennet gibi bir ilçemiz var. Ama yatırım ve hizmet yok. Turizm bölgesi olmamıza rağmen ilçemize turist gelmiyor. Ayvacık 17 ilçede en az hizmet alan yer ama AK Parti'ye en fazla oy veren ilçedir. Verilen sözler yerine getirilmedi. Doğa Evleri yapıldı ama başarılı olamadı. İlçemizde işsizlik yüksek düzeyde, istihdam alanı ve yeni yatırım yok" diye konuştu.

'DEĞERLENDİRİLEMİYOR'

İYİ Parti Ayvacık Başkanı Atmaca da turizm bölgesi olmalarına rağmen, ilçede otel ve restorant gibi tesislerin bulunmadığını ifade etti. Baraj Gölünün değerlendirilemediğini ve ilçe yolunun kötü durumda olduğunu kaydeden İlmiza Atmaca, konuyla ilgili Samsun Medya Grubuna yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

"İlçemize hizmet yapılmış olsaydı sosya gelişmişlik sıralasında ikinci ya da üçüncü olurduk. Ama yapılmadığı için Cennet ilçemiz ne yazık ki açıklanan sıralamada sonuncu oldu. Lafta söylenen şeyler, icraatta yok. Hizmet yapılmıyor, yollarımız bozuk. Kaderine terk edilmiş bir ilçe haline geldik. Listenin sonunda yer almamız üzüntü verici."

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.