'YENİLGİ SAMSUNSPOR’A DERS OLDU'

Samsun Spor programına konuk olan Yılport Samsunspor Başkası Yüksel Yıldırım önemli açıklamalar bulundu. Başkan Yıldırım, "İyi bir takımımız var. Ligin başında şampiyon olunmuyor. Lig sonunda bu takımın şampiyon olacağına inanıyorum. İstanbulspor maçı bizim için ders oldu. Bu maçtan Ertuğrul hoca, futbolcular ve yönetimimiz ders aldı. Bizi rakiplerden çok koronavirüs etkiledi. Takımın arkasında duralım. Bu takım öyle ya da böyle şampiyon olacak" diye konuştu.

'SAVİCEVİC ÖLÜMDEN DÖNDÜ'

Yılport Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, koronavirüs hastalığını yenerek yeniden sahalara dönen Samsunspor'un orta saha oyuncularından Vukan Savicec'in durumu ile ilgili açıklamalarda buldu. Vukan Savicec'in ölümden döndüğünü belirten Başkan Yüksel Yıldırım, "Koronavirüs ile başımız belada. Kulüp doktorumuz bile koronavirüse yakalandı. Bu hafta İstanbulspor maçında oynayan Vukan Savicevic, ölümden döndü. Koronavirüsü çok ağır geçirdi. Ertuğrul hoca İstanbulspor, maçında Savicevic'i oynatarak büyük risk aldı. Savicevic yürüyemeyecek durumda iken sahaya çıktı ve elinden geleni yaptı" ifadelerini kullandı.

TESİSİN MALİYETİNİ AÇIKLADI

Başkan Yıldırım,inşaatı devam eden Yıport Samsunspor Futbol Akademisi Tesislerinin maliyeti açıklandı. Tüm Türkiye'nin imrenerek baktığı Futbol Akademisi Tesislerinin maliyetinin 50 milyon TL'yi bulacağını belirten Başkan Yüksel Yıldırım, "Geleceğimizi güvence altına almak için altyapı tesisleri yapıyoruz. Çoğu profesyonel takımın dahi sahip olmadığı imkanı altyapı oyuncularımıza sunacağız. 20 milyon TL diye hesaplayarak çıktığımız yolda bugün maliyet 50 milyon TL'yi bulacak. Bu yatırımların Samsunspor'un geleceği için yapıyorum" şeklinde konuştu.

‘AKMAN’A TALİBİZ’

Başkan Yüksel Yıldırım, Bursaspor'un 18 yaşındaki golcü oyuncusu Ali Akman'a talip olduklarını söyledi. Akman'ı Kırmızı-Beyazlı ekibe katmak istediklerini belirten Başkan Yüksel Yıldırım, "Bursaspor'un genç yıldız adayı Ali Akman'ı transfer etmek istedik. Ancak bize vermediler. Beklememizi istediler. Ali Akman'ın bu yıl kendini göstermesini istediler. Altyapıdan 9 oyuncu gümbür gümbür geliyor. Kadromuzda bu oyunculara yer açmaya çalışacağız. Ben altyapıya bu yıldız adaylarını çıkartmak yatırım yapıyorum" diye konuştu.

‘HERKESLE ANLAŞMAYA TALİBİM’

Yılport Samsunspor'dan alacağı olan herkesle anlaşmaya hazır olduklarını belirten Başkan Yüksel Yıldırım, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Başkan Yüksel Yıldırım, "Samsunspor'a gelen herkes kulübü soyup gitmiş. Anlaşmak isteyen herkese alacağının yüzde 50'si yarın vermeye hazırım. Ben Samsunspor için harcayacağım parayı kan emicilere yedirmeyecegim. Bunu kabul etmeyen herkese yargı süreci acık. Kimseye hak etmediği tek kuruşu vermem. Dosyaları avukatlat inceledi" ifadelerini kullandı.

Salim Yıldız