Atakum Belediyesinin bayramlaşma töreninde konuşan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Atakum’da yaşanan birlik ve beraberliğin en güzel örneği de ’Paylaşalım Bayram Olsun’ kampanyasıdır. Paylaşıyoruz, bayram oluyor" dedi.

Atakum Belediyesi bayramlaşma töreni, Yalı Kafe’de gerçekleştirildi. Bayramların birleştiren ve kucaklaştıran günler olduğunu söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajları vererek, “Küskünlüklerin son bulduğu bayramlarımız, birlik ve beraberliğimizi daha güçlendiriyor. Ülkemizdeki huzur ortamı içerisinde, kurban bayramını hep birlikte ve en güzel örnekleriyle yaşıyoruz. Ancak dünyanın birçok noktasında zulüm altında yaşayan Müslümanların olduğunu da asla unutmuyoruz. Duamız o ki, tüm Müslümanlar, bayramın güzelliklerini hep birlikte ve huzur içerisinde yaşayabilsin. Biz topraklarımızda huzurla yaşayalım diye şehit olan kardeşlerimizden Pilot Üsteğmen Abdülmüttalip Keskinbaş’ın eşi Gizem Kesikbaş kardeşimiz de bugün bizimle birlikte. Yakında anne olacak, şehidimizin evladını dünyaya getirecek. Hem kardeşimiz hem de dünyaya gelecek olan yavrumuz, bize şehidimizin emanetidir" diye konuştu.

Taşçı: "Paylaşalım bayram olsun"

Bayram boyunca devam edecek olan ‘Paylaşalım Bayram Olsun’ kampanyasıyla ilgili olarak da çağrıda bulunan Başkan Taşçı, “Biz Atakumlular olarak, Kurban Bayramı’nın en güzel haliyle yaşanmasını istiyoruz. Bu anlamda Atakum Belediyesi olarak her yıl ‘Paylaşalım Bayram Olsun’ kampanyasını düzenliyoruz. Hayırsever vatandaşlarımızın belediyemize verdiği bağış etlerini, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Tüm hemşehrilerimizin bu kampanyaya destek vermesini bekliyoruz. Bu anlamda tüm hemşehrilerimin bayramlarını kutluyor, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.

Köksoy: "Zulüm altındaki din kardeşlerimiz için dua ediyoruz"

Yaptığı konuşmada, Müslüman coğrafyasında yaşanan zulümlerden bahseden AK Parti Atakum İlçe Başkanı Haluk Köksoy, “Rabbim, tüm Müslüman kardeşlerimize yardım etsin. Özellikle zulüm altındaki din kardeşlerimiz için dua ediyoruz. Onların da bizler gibi huzur içerisinde bayramlarını kutlamaları için dua ediyoruz. Allah, birlik ve beraberliğimizi daim eylesin, nice güzel bayramları yaşamayı nasip etsin inşallah. Aynı zamanda Atakum ilçesinde sağlanan bu birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden birisi olan ‘Paylaşalım Bayram Olsun’ kampanyasından dolayı, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’yı bir kez daha kutluyorum" şeklinde konuştu.

Uzunkaya: "Müslümanlar zulüm altında"

Eski AK Parti Samsun Milletvekili Musa Uzunkaya, başta Arakan olmak üzere bir çok yerde yaşanan zulümlerine karşı sesini çıkartan tek liderin Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyleyerek, “Müslüman kardeşlerimiz, zulüm altında yaşıyor. Bu zulüm karşı sesi tek çıkan lider Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan. İnşallah en kısa sürede bu zulüm son bulur ve Müslüman kardeşlerimiz huzur içerisinde yaşar. Bizler ülkemizde, güven ve huzur içerisinde bayramımızı kutluyoruz. Bu huzur ve güven ortamının tüm Müslüman ülkelerde yaşanması tek temennimiz. Allah birliğimizi daim eylesin. Nice güzel bayramları hep birlikte yaşayalım inşallah" ifadelerini kullandı.

Bayramlaşma programına, 3 ay önce Şırnak’ta şehit olan Pilot Üsteğmen Abdülmüttalip Keskinbaş’ın eşi Gizem Kesikbaş da katıldı.