Konya’nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, kurban bayramı öncesinde kurbanlık satışı yapılan kapalı hayvan pazaryerini ziyaret etti.

Başkan Özaltun, kendisine eşlik eden Belediye Meclis Üyesi Mahmut Yılmaz ve belediyenin bazı birim müdürleri ile birlikte Soğla bölgesindeki pazaryerini gezdi. Pazaryerinde kurbanlık satıcıları ve vatandaşlarla bir araya gelen Özaltun, bazı vatandaşlarla satıcıların yaptığı pazarlığa da ortak olarak, her iki tarafın fiyatı konusunda anlaşma sağlamasına yardımcı oldu. Başkan Özaltun, ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, hayvan pazarından yararlanan besicilerle vatandaşların talebi doğrultusunda hareket ederek bu alanı kapalı bir pazaryeri haline dönüştürdüklerini vurguladı. Özaltun, bunun için Hal İçi’nde bulunan ve Konya Büyükşehir Belediyesi ile Beyşehir Belediyesi işbirliği halinde hayata geçirilecek yeni katlı otopark ve pazaryeri projesi nedeniyle bu alandan sökülen çelik konstrüksiyonu değerlendirdiklerini söyledi.

Buradaki çelik konstrüksiyonun bir bölümü ile Cumartesi günleri pazaryeri kurulan semt pazarının üzerini, kalan kısmı ile de Soğla’daki hayvan pazarı alanının üzerini kapattıklarını anlatan Özaltun, “Şimdi hem satıcılarımız hem de vatandaşlarımız yürüttüğümüz bu çalışmalardan dolayı bizlere dua ediyorlar. Çünkü, daha önce bu alanlar açık Pazar yeri idi ve alışveriş esnasında hem vatandaşlarımız, hem de satıcılarımız birtakım zorluklar yaşıyorlardı. Şimdi yürütülen bu çalışmalarla daha modern ve kapalı bir hayvan pazarına ilçemizi kavuşturduk. Bir ‘Allah razı olsun’ demeleri, bizler için yeterli geliyor ve bu sözleri bizler için hazine değerinde. Dolayısıyla bu tür dualarını eksik etmemelerini istiyoruz. Çünkü, onlar dualar ettikçe, bizlerde bu tür yeni hizmetleri ilçemiz adına yapmaya devam ediyoruz, yapmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.