Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görüşülen Ticari Otopark Yönetmeliği ile açıklamalarda bulunan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Yolda, bulvarda, meydanda, sokakta vatandaşın yasal otopark kullanma hakkı olamaz" ifadelerini kullandı. 

VATANDAŞ RAHATLATILMALI

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görüşülen ve şehirde faaliyet gösteren otoparklara düzenleme getirmek amacıyla hazırlanan Ticari Otopark Yönetmeliği'ne karşı çıkan CHP Grup Başkanvekili Atila Tekcan ve İYİ Parti Grup Başkanvekili Alper Aydemir'in, Samsun'daki parkomatlarda bir düzenleme yapılması gerektiğini belirtmesinin ardından konuşan Başkan Demir, "Yolda, bulvarda, meydanda, sokakta vatandaşın yasal otopark kullanma hakkı olamaz" dedi. 

YASAL DEĞİL 

CHP Grup Başkanvekili Atila Tekcan ve İYİ Parti Grup Başkanvekili Alper Aydemir, Samsun'daki parkomatlarda bir düzenleme yapılarak vatandaşın rahatlatılması gerektiğini belirtmesi üzerine açıklamalarda bulunan Başkan Demir, "Yolda, bulvarda, meydanda, sokakta vatandaşın yasal otopark kullanma hakkı olamaz. Zaten yönetmelik bunu kapsıyor. Belediye olarak, meclis olarak karar aldığımızda biz oralarda parklandırma yapabiliriz. Yani hiçbir yolda, meydanda, bulvarlarda zaten vatandaşın kazanılmış hakkı olarak otoparklanma söz konusu değil. Vatandaşımızın otopark noktasında binasında inşaat halinde otopark ücretini ödeyip belediye de parayı alıp otopark yapmamışsa vatandaşın hakkı orada doğar. Orada da şurdan doğar, benim otoparkımı belediyeye yap diyebilir" dedi.

OY ÇOKLUĞUYLA GEÇTİ

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görüşülen ve şehirde faaliyet gösteren otoparklara düzenleme getirmek amacıyla hazırlanan Ticari Otopark Yönetmeliği, CHP'li ve İYİ Parti'li üyelerin ret oyu vermesi nedeniyle oy çokluğu ile geçti.

Esra VURAL-Emre ÖNCEL