Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan'ın adını kullanarak vatandaşları yardım kolisi bahanesiyle dolandırdığı öne sürülen şüphelilere yönelik 5 ilde düzenlenen operasyonda 6 kişi gözaltına alındı.

HALİT DOĞAN'IN ADINI KULLANIP PARA İSTEDİLER
Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından "Nitelikli Dolandırıcılık" suçuna yönelik yürütülen çalışmada, şüphelilerin telefonla aradıkları kişilere kendilerini Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan olarak tanıttıkları belirlendi. Şüphelilerin, ihtiyaç sahibi aileler için yardım kolisi hazırlandığını söyleyerek vatandaşlardan para talep ettikleri tespit edildi.

310 BİN LİRALIK DOLANDIRICILIK
Yapılan incelemelerde 4 ayrı olayda toplam 310 bin lira dolandırıcılık yapıldığı ortaya çıkarıldı. Polis ekipleri, olayla bağlantılı şüphelilerin kimlik ve adres bilgilerini belirleyerek operasyon için düğmeye bastı.

5 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON
Samsun merkezli olarak Çanakkale, Tekirdağ, İstanbul, Bartın ve Diyarbakır'da eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, 6 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı. Ayrıca şüphelilerden birinin başka bir dolandırıcılık suçundan cezaevinde bulunduğu öğrenildi.

DİJİTAL MATERYALLERE EL KONULDU
Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 1 adet tüfek ile çok sayıda cep telefonu ve dijital materyal ele geçirildi.

Ele geçirilen materyallere incelenmek üzere el konulurken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
Bu test sonucu sizi şaşırtabilir! Samsun'da 21 bin kişi hedefleniyor
Samsun'da 12 Haziran Cuma günü okullar tatil mi?
DAHA FAZLA SAMSUN HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ




