Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay ve belediye meclis üyeleri, meclis toplantısından sonra ilçe genelinde yapılan projeleri yerinde inceledi.

Başkan Duruay ve beraberindekiler, Mogan Gölü dip çamuru temizleme alanı, Eymir Sosyal Tesisleri, Şehir Parkı, Zübeyde Hanım Sosyal Tesisleri ve Seğmenler pazar yeri, Mevlana Spor Merkezi ile Ülkü Ulusoy Poliklinikleri inşaat çalışmalarında incelemelerde bulundu.

“Bu alanı görmeden projenin büyüklüğü hissedilmez”

İlk olarak meclis üyeleriyle birlikte Mogan Gölü’nün dip çamuru temizliği için göle kurulan istasyonlara giderek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Başkan Duruay, şu açıklamalarda bulundu:

“Senelerdir özlemini çektiğimiz Mogan Gölü’nün temizliğiyle ilgili çalışmalar son hızıyla devam ediyor. Burası tabiri caizse bir fabrika gibi çalışıyor. Mogan Gölü’nden çekilen çamurlar burada işlemden geçerek geotekstil tüplerinin içerisinde stoklanıyor. Bu tüplerde suların süzülmesi bekleniyor. Buradaki işlem suların süzülmesi ve geotekstil dediğimiz tüplerde suyun çamurdan ayrıştırılarak tekrar temiz bir şekilde göle verilmesidir. Bu alanı görmeden projenin büyüklüğü hissedilmez. Mogan Gölü temizliği, Avrupa’nın en büyük, dünyanın ise iç su temizliğinde en büyük ikinci projesidir.”

Başkan Duruay ve meclis üyeleri, incelemeler sırasında, çıkarılan dip çamurunun arındırılma sürecine yönelik işlemi de gördü.

“Eymir Sosyal Tesisleri ihtiyaca yönelik”

Başkan Duruay ve beraberindekilerin çalışmaları denetledikleri ikinci proje ise Eymir Sosyal Tesisleri oldu. İnşaatın son durumu hakkında bilgi alan Başkan Duruay, “Projesini yaptığımız zaman TOKİ, bina ve ada yöneticileriyle geniş bir toplantı yaptık. Onların istekleri doğrultusunda bu proje yapıldı. Tamamen ihtiyaca yönelik oldu. İçerisinde kapalı havuz, spor merkezi, çok amaçlı salon, derslikler, ofisler, sergi alanı, restoran ve kafetarya bulunacak. Bu tesisimiz Gölbaşılı sakinlerimize sosyal imkanlar sunacak” diye konuştu.

“Kendi enerjisini üreten park: Şehir Parkı”

Başkan Duruay ve meclis üyelerinin çalışmaları yerinde incelediği üçüncü proje ise Şehir Parkı’nın yapımı oldu. 117 dönümlük alana kurulan parkın içerisinde incelemelerde bulunan Başkan Duruay, “Bisiklet ve yürüme yolları ile içerisinde otoparkların imalatına başlanan Şehir Parkı’nda teleferik zip-line sistemi, macera parkı, köprülü ada, kamp ve oyun alanları, ağaç oyun evleri, dönme dolap, sosyal tesis, hizmet binası ve çim amfi alanı bulunuyor. Parkın enerjisinin tamamını otoparklar üzerindeki güneş panellerinden sağlayacağız. Böylelikle enerji verimliliği ciddi önem arz ediyor” ifadelerini kullandı.

“Gölbaşı’nın ilk kapalı otoparkı”

Başkan Duruay ve meclis üyelerinin çalışmalarını denetledikleri 4. proje ise Zübeyde Hanım Sosyal Tesisleri ve Seğmenler pazar yeri oldu. 2017 yılı sonunda halkın hizmetine sunulacak olan sosyal tesis ve pazar yeri içerisindeki bölümlerle ilgili bilgi veren Başkan Duruay, şöyle konuştu: “Güvenli, huzurlu ve etkin mekanlarla haftanın diğer 6 gününde de kullanım sağlanmasının teşvik edildiği sosyal tesiste, zabıta merkezi, beyaz masa, engelliler merkezi, spor ve fitness merkezi, çocuk oyun alanları, açık pazar alanı, 7 adet dijital ekranlı tam donanımlı derslik, çok amaçlı salon, kadın ve erkek mescit alanları yer alacak. Ayrıca Gölbaşı’nın ilk kapalı otoparkı da bu alana yapılacak. Seğmenler pazar yerinin alt katında yer alacak olan kapalı otopark, aynı zamanda Gölbaşı trafiğini rahatlatacak.”

“Mevlana Spor Merkezi”

Başkan Duruay ve beraberindekilerin daha sonra Mevlana Spor Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Mevlana Spor Merkezi’ni gezen Başkan Duruay ve meclis üyeleri, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yıl sonunda vatandaşın hizmetine açılacak olan projede, havuz, spor salonu, sauna, Türk hamamı, çocuk oyun ve bakım birimleri bulunuyor.

“Kış sezonuna yetişecek”

Başkan Duruay ve meclis üyeleri son olarak yapımı hızla devam eden Gölbaşı Belediyesi’nin destekleriyle yapılan Ülkü Ulusoy Poliklinikleri hakkında da yetkililerden bilgi aldı. Başkan Duruay, Ülkü Ulusoy’un maddi desteklerini esirgemediğini aktararak, “İnşallah kış sezonuna yetişecek şekilde inşaatımız son hızıyla devam ediyor. Üç katlı olan poliklinik binasını Hasvak Hastanemize tüp geçitle bağlayacağız. Şimdiden Gölbaşılılara hayırlı uğurlu olsun” dedi.