Atakum'da ilk katılımcı bütçe için çalışmalara başlandı. Büyükoyumca Mahallesi Pazar Yeri’nde vatandaşlarla buluşan Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, "Bütçeyi sizinle yapacağız. Teknik anlamda bir katılımcı bütçe yapacağız. Bütçemiz şifreleriyle kodlarıyla kısacası her yönüyle katılım bütçesine uygun olacak" dedi.

SORUNLARI TEK TEK DİNLEDİ

Atakumluları belediye bütçesinde doğrudan söz sahibi yapacak Atakum’un ilk katılımcı bütçesi için çalışmalara başlandı. Proje kapsamında ilk toplantı Büyükoyumca Mahallesi Pazar Yeri’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Başkan Deveci, tüm sorun, talep ve önerileri dinleyerek tek tek not aldı ve çözüm konusunda gerekli yönlendirmeleri yaptı.

'BÜYÜK KATKIDA BULUNACAK'

Samsun Medya Grubu'na özel açıklamalarda bulunan ve toplantıda projenin kent demokrasisine büyük katkıda bulunacağını belirten Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, "Sizin vergilerinizle oluşturulan belediye bütçesini birlikte planlamayı düşünüyoruz. Önümüzde iki bütçe daha var. Bu bütçeyi sizinle beraber yapalım. Türkiye’de 1920’den bu tarafa hangi açıdan bakarsanız bakın aydınlık bir sayfa açılmıyor. Bu ülke bizim. Bu ülke bu çocukların.Tüm hayatımı ve siyasi geçmişimi bu çocukların geleceğine vakfettim. Birlikte düşüneceğiz ve karar vereceğiz. Bütçeyi sizinle yapacağız. Teknik anlamda bir katılımcı bütçe yapacağız. Bütçemiz şifreleriyle kodlarıyla kısacası her yönüyle katılım bütçesine uygun olacak" dedi.

'GERÇEKLERİ ANLATIYORUZ'

"Karadeniz'de ilk kez Atakum Belediyesi katılımcı bütçe süreci başlattı" diyen Başkan Deveci, "Hem Atakumluların görüşlerini alıyoruz hem de Türkiye'nin, belediyenin içinde bulunduğu gerçekleri anlatıyoruz. Bunun bilinmesi gerekiyor. Atakumlular bu kentin paydaşları. Onlar olmadan kent kültürü, kent demokrasisi olmaz. Hemşerilerimin bilmesi gereken gerçekleri, karşılaştığım zorlukları samimiyetle ve abartısız bir şekilde anlatıyorum. Büyük bir samimet ve şeffaflıkla yapıyoruz bunu. Ben zaten belediyeyi bu şekilde yönetiyorum" diye konuştu.

'EKSİKLİKLERİ GİDERMEYE ÇALIŞIYORUZ'

Atakum Belediyesi olarak eksiklikleri gidermeye çalıştıklarını belirten Başkan Deveci, "Yol ve belediye konusunda eksikliklerimiz olduğunu biliyorum. Neden kaynaklandığını, hangi zorluklarla karşılaştığımızı da anlattım. Ben hiçbir zaman han hamam peşinde olmadım. Önceliğim yol. Çok tasarruflu, verimli bir bütçe uygulaması yapmaya çalışıyoruz. Kimsenin ekmeğiyle oynamadım. Belediyede bu kadar çok çalışanın olması da bir plansızlık ama kimsenin hakkıyla hukukuyla oynamam. Dertleşerek, öncelikleri belirleyerek komşuluk hukukunu devam ettirmeye çalışıyor ve eksikleri gidermeye çalışıyoruz" diye konuştu.

'DENETİME AÇIK BÜTÇE'

Şeffaflık vurgusu yapan Deveci sözlerine şunları ekledi: "Bu süreçte denetime açık, birlikte yapılmış bir bütçenin gerçekliklerini, nasıl oluştuğunu ve karşılığının nereden sağlandığını hemşerilerimizin bilmesini sağlamaya çalışıyoruz. Herşeyi apaçık bir şekilde anlatıyoruz. Atakum'da tüm mühallelerde bu çalışmaları yapacağız. 3 yıldır çalmadığımız, çaldırmadıklarımızla Atakum'u yönetiyoruz."

Emre ÖNCEL-Umut Can EREN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.