Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, sel risk, nedeniyle uykusuz günler geçirdiğini belirterek, DSİ tarafından projelendirme çalışması aşamasında olan 'Terme Çayı Islah Proje'siyle ilçedeki herkesin rahat bir nefes alacağını söyledi.

PROJELENDİRME ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR

Kılıç, Kanal S ekranlarında Barış İpek'in sunduğu Çizgi Üstü programına katıldı. İpek'in sorularını yanıtlayan Başkan Kılıç, ilçedeki projelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Sel felaketlerinin önlenmesi için yapılacak Terme Çayı Islah Projesi hakkında bilgi veren Kılıç şunları söyledi: "Her yağmur yağdığında acaba hangi şartlarda kalacağız diye çok uykusuz kaldık. 2019 yılının hem haziranda, hem de ağustos ayında 2 tane üst üste sel geçirdik. Biz 2019'daki selde AFAD'ın botlarıyla, helikopteriyle 69 tane insanımızı evlerinden kurtardık. Çok şükür can kaybı olmadı. Bataklığı kurutalım, Terme daha sel felaketiyle burun buruna yaşamasın diye toplantılar yapıldı. Bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum'la görüştük. Sağ olsun bize çok destek verdi. DSİ orada sondaj çalışmalarını yaptı, proje aşamasında. Biz de o selden sonra o bölgede 2 tane köprü yaptık. 40 metre olan köprüleri, mevcut yatağın genişlemesine göre 82 metre olarak yaptık. Şimdi en kısa zamanda yıkılan yaya köprümüzün yerine 80 metre asma köprü yapacağız. Buradan da müjdesini verelim. Ve DSİ'de o bölgede inşallah 2 kilometrelik hatta ıslah çalışması yapacak. Bu yapıldığında ilçemizi bu sel riskinden kurtarmış olacağız. Şehrimizin geleceği parlak."

"İLÇE BÜYÜYÜP, GENİŞLEYECEK"

Terme'deki yeni bulvar yoluyla ilgili de bilgiler veren Kılıç, "Belediye Başkanı olduğumuzda ilk başlattığımız projelerden bir tanesi. Yaklaşık 2 bin dönüm alanda ilçe merkezde imar yaptık. İlk etapta 5 kilometrelik 25 metre genişliğinde, 3 geliş, 3 gidiş boyunda yeni bir bulvar yolu. Bu bulvar yolu hem imarla birlikte şehrin önünü açacak, gelişimini sağlayacak. Oralarda imar yaparken insanlarımız ilk etapta bize kızdı. Ama dün metrekaresi 10 lira olan tarla, bugün artık bin lira. Terme'de şu an müthiş derecede inşaat sektörüyle ilgili gelişmeler var, siteler, villalar var. Bu da tabi oluşturduğumuz bu arsalarla oldu. Yine bulvar yolunun etrafındaki o zenginlik, şehri büyütüp geliştirecektir. Trafiğin de bu şekilde rahatlayacağına inanıyorum. Yeni Bulvar Yolu'nun yaklaşık 2 kilometresi bitti, altyapısı da yapılıyor. Bittiğinde şehre inanılmaz derecede hem trafik hem gelişim katacaktır diye yürekten inanıyorum" dedi. 

KAMU KAMPÜSÜ PROJESİ 

Kamu hizmetlerinin tek yerden yapılması için de harekete geçtiklerini kaydeden Kılıç, "Terme'de aksiyon belediyenin önünden başlıyor. Amacımız hem şehir trafiğini rahatlatmak hem de Terme'nin en önemli tarihi dokusu Pazar Camii'n ön plana çıkarmak. Turistik bir gezi bir şehrin meydanından başlar. Dolayısıyla bunu hayata geçirme düşüncesiyle, Bulvar Yolu üzerinde eski FİSKOBİRLİK depolarının olduğu yerde 25 dönümlük alanı biz Büyükşehir Belediyesi'ne istimlak ettirdik. İşte bu projeyi o alanda planlamayı yapıyoruz. Binamızı mevcut yerinden kaldırıp yeni alanına taşıyoruz, şehri de büyütmüş oluyoruz. Hükümet Konağı Binası da orada olacak. Jandarma binamızı da kaldırıyoruz. Yeni hastane yanında inşaatına başlandı. Yeni kampüs alanıyla beraber insanların hizmete daha kolay ulaşmasını sağlayacağız" diye konuştu. 

İLÇEDE PROJE ATAĞI

Başkan Kılıç ayrıca ilçedeki diğer projeleri de şu şekilde sıraladı, "Mantar Kompost Tesisi ile kadın istihdamına ve alternatif tarıma katkı sunmayı hedefliyoruz. Terme Sera İhtisas OSB'nin ilçeye yaklaşık 1 milyar liralık yatırım kazandırmasını bekliyoruz. Çalışmaları devam eden Galericiler Sitesi, araç alım-satımında Türkiye'nin bir numarası olacak. Yalı Mahallesi'nde bulunan Kumsal Kafe tamamlandığında ilçemizi denizle buluşturacağımız tam bir sahil kompleksi olacak. Yöresel Ürünler Çarşısı ve Fuaye Alanı hem gençlerin gözde mekanı hem de kadınların yeni geçim kapısı haline gelecek. İlçemize modern ve büyük itfaiye ve jandarma binası da kazandırıyoruz. Terme Makine Sanayi Ortak Kullanım Atölyesi Projesi kapsamındaki çalışmamız ile de ilçemizin daha çok gelişmesini hedefliyoruz. " 

Haber Kaynak: Mustafa İNAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.