SAMSUN (AA) - Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile Samsun Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Kıran Mahallesi 1. Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında inşa edilen 509 konut için kura çekildi.

TOKİ Kentsel Yenileme Daire Başkanı Gürol Konyalıoğlu, Atakum Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikteki konuşmasında, Kıran Mahallesi'nin kentsel dönüşüm projesinin 2010 yılında başladığını belirtti.

Kentsel dönüşüm projelerinin zor olduğuna işaret eden Konyalıoğlu, şöyle devam etti:

"Projenin inşası 2015 yılında başladı. Kentsel dönüşüm alanı içinde heyelanlı bölge de vardı. İlk etapta 953 konut inşa etmekteyiz ancak biten 509 konutun kurasını şemdi çekiyoruz. Sosyal donatı alanları, konutlar, ticari alanlar farklı bir perspektif ile yaşanabilir ve deprem riskinden uzak, daha nitelikli konutlara sahip olacaksınız."

TOKİ olarak 2004'ten sonra kentsel dönüşüm projelerine ağırlık verdiklerini aktaran Konyalıoğlu, "Bugüne kadar 805 bin konut inşa edilmiş ve hayata geçirilmiştir. 2023 yılı hedefimiz bir milyon 200 bin konuta ulaşmaktır. TOKİ olarak 2004 yılından itibaren 184 proje hayata geçirilmiş ve geçirmekteyiz. Bu kapsamda 100 binin üzerinde konutun kentsel dönüşüm inşasını gerçekleştirdik." dedi.

Konuşmaların ardından noter gözetiminde 509 konutun sahiplerinin belirlenmesi için kura çekildi. Hak sahiplerinin mutlu olduğu gözlendi.

Programa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı ile hak sahipleri katıldı.