Sinop İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne getirilen Canik Belediyesi Başkan Yardımcısı Yahya Çınkıl, göreve başladı. Çankıl, Sinop Valisi Köksal Şakalar'ı ziyaret ettikten sonra makamına giderek çalışmalara başladı. 

SİNOP İÇİN YENİDEN... 
Sinop için sorumluluklarının farkında olduğunu dile getiren Çınkıl, "Kadim medeniyetlere ev sahipliği yapmış, bu tarihi şehre hizmet etmeyi nasip eden Allah’a hamdediyorum. Şahsımı bu şehre hizmetle görevlendiren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, tensipleri nedeniyle İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya, teklifleri nedeniyle Sinop Valimiz Sayın Köksal Şakalar’a, katkı ve destekleri nedeniyle Sinop Milletvekilimiz Sayın Nazım Maviş’e teşekkürlerimi arz ediyorum.Yüklenmiş olduğumuz mesuliyetin farkında olarak Sinop’umuz için yeniden başlıyoruz. Biliyoruz ki, Allah yeniden başlayanların yardımcısıdır"  açıklamasında bulundu.

ÖNEMLİ GÖREVLER
2005-2009 yılları arasında İlkadım Belediyesi Sosyal Yardım Hizmetleri Müdürlüğü, 2009-2014 yılları arasında İlkadım İlçe Özel İdaresi Müdürlüğü, 2014-2019 yılları arasında İlkadım Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü  Başkan Yardımcısı görevlerini yürüten Yahya Çınkıl, 2019 yılından bu yana Canik Belediyesi Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyordu.