Tarihi Mısır Çarşısı'nda düzenlenen 13. Aşure Etkinlikleri dolayısıyla dağıtılan aşureden almak isteyen vatandaşlar, dağıtıma yoğun ilgi gösterdi.

Fatih Belediyesi ve Malatya Pazarı işbirliği ile, tarihi Mısır Çarşısı'nda 13.'sü düzenlenen Aşure Etkinlikleri'nde, 13 ton aşure dağıtıldı. Dualarla başlayan etkinlikte, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile Mısır Çarşısı Esnafları Koruma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Çetin Palancı, çarşıda bulunan vatandaşlara aşure dağıttı. Aşurenin tadına bakmak isteyen vatandaşlar birbirleriyle yarıştı.

“AŞURE BİRLİĞİN SEMBOLÜ”

20 bin kişilik aşure dağıttıklarını belirten Fatih Belediye Başkanı Demir, “Burası bizim için önemli, insanların aşure dağıtımı için ihtiyaç duydukları bütün malzemeleri tedarik ettikleri yer” dedi.

Demir, aşurenin manevi anlamına işaret ederek, “Kerbela vakası orada Hazreti Hüseyin ve Ehlibeyt'ten 70 insanın sırf siyasi beklentiler uğruna şehit edilmesinin yıldönümü. Bütün İslam aleminin ortak acısının olduğu bir gün. Bunu da birliğin, bütünlüğün ve dayanışmanın sembolü olan aşure ile bütünleştiriyoruz. İnsanın düşüncesi, dünya görüşü, statüsü ne olursa olsun dünyada hepimiz aynı kazanın içinde pişiyoruz” diye konuştu.

Mısır Çarşısı Esnafları koruma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Palancı ise, "Her sene 40-50 bin tane aşure yapıyoruz. Herkesin Muharrem ayını tebrik ederim. Gelip burada aşure yemeleri lazım. Bütün halkı davet ediyorum. Lütfen her sene gelsinler" diye konuştu.

Çocuklarına aşure alan bir vatandaş, “Ben niyetliyim. Aşureye bayılırım. Aşurelik malzeme aldım” derken, aşurenin tadına bakan bir kadın ise, iyi aşurenin formülünü söyleyerek, “Harika olmuş” dedi.