Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2017-2018 tiyatro sezonunda perdelerini dolantı komedisi türündeki ‘Boyacı’ adlı oyunla açtı.

Tuncer Cücenoğlu’nun yazdığı, Mustafa Kurt’un yönetmenliğini yaptığı Boyacı’nın prömiyeri, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirildi. İki perdelik komedide Başar Uğur, Dilek Polat, Halil İbrahim Kurum, Özlem Buluttekin Özel, Önder Özcan, Mehmet Avcı, Uğur İzgi, Ergün Özfırıncı, Hüseyin İnan Biçer ve Şendal Yıldız rol aldı. Yönetmen yardımcılığını Mehmet Avcı’nın, dramaturjiyi Seyfettin Süha Erol’un yürüttüğü oyunun dekor ve kostümlerini Burak Etöz, ışık tasarımını Cahit Kuşdemir hazırladı.

Prömiyer akşamında Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mete Şahin, Adana Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni ve Altınkoza A.Ş. Genel Müdürü İsmail Dikilitaş, Yazar Tuncer Cücenoğlu ile yüzlerce tiyatro sever, Boyacı’yı izledi.

Ülkedeki ekonomik açmazlar, gecekondu sorunu, mafya ilişkileri, ihale çıkmazı gibi konuların işlendiği Boyacı’da bireyler mutsuzluğu, aile ilişkileri, kıskançlık ve aşk, ironik bir dille seyirciye aktarıldı.

Oyunun sonunda Adana Şehir Tiyatrosu sanatçıları alkışlarla ödüllendirilirken, Mete Şahin ve İsmail Dikilitaş, Boyacı’yı yazan Tuncer Cücenoğlu’ya çiçek vererek teşekkür etti. İsmail Dikilitaş, sanata verdiği güç ve destekten dolayı Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye teşekkür edip, tüm Adanalıları tiyatroya davet etti.