İzmir’de gerçekleştirilen "Acil Durum Tatbikatı" sırasında film sahnelerini aratmayan heyecanlı dakikalar yaşandı. Başarılı bir şekilde gerçekleştirilen tatbikat uzmanlardan tam not aldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından acil durumlarda personelin hazır durumda olması için "Acil Durum Tatbikatı" gerçekleştirildi. Film sahnelerini aratmayan heyecanlı dakikaların yaşandığı tatbikatta İzmir Büyükşehir Belediyesinin Konak’taki Ana Hizmet Binasının zemin katında bulunan elektrik panosunda kısa devre sonucu çıkan yangın, korku dolu dakikaların yaşanmasına neden oldu. Dumandan etkilenen iki kişi kurtarıldı. Aksiyon filmlerini aratmayan tatbikatta, senaryo gereği Büyükşehir Belediyesinden yangın ihbarı alan itfaiye ve AKS ekipleri, kısa sürede olay yerine ulaşarak gerekli müdahaleleri başarıyla yaptı.

Aksiyon filmlerini aratmadı

Büyük bir heyecan içinde gerçekleşen tatbikat, uzmanlardan da izleyenlerden de tam not alırken, tatbikatta her şey gerçeğine uygun yapıldı. Binada bulunan tüm personel ve ziyaretçiler, tatbikatta görevli personelin talimatlarına uyarak seri bir şekilde binayı boşaltıp İzmir Saat Kulesi tarafında bulunan toplanma alanına yönlendirildi. Yangın alarmıyla birlikte, Arama Kurtarma ve Tahliye Ekipleri tüm katları dolaşarak binada bulunan personel ve ziyaretçileri acil çıkış kapılarına yönlendirdi. Yoğun duman altında kalan, yaralanan ve merdivenlerde baygınlık geçiren 6 kişi, itfaiye ekipleri tarafından kurtarılarak AKS ekiplerince tedavi altına alındı.