Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından her yıl düzenlenen Gelecekle İletişim Çalıştaylarının dokuzuncusu, 03 Ekim 2017 tarihinde Bükreş’te Romanya Türk Şehitliği’ne yapılan ziyaretin ardından Köstence’de Ovidius Üniversitesi Senato Salonu’nda düzenlenen oturumla başladı.

Çalıştay, 03 Ekim 2017 Salı günü Ovidius Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cristina Tamas, TİKA Romanya Koordinatörü Hacı Ahmet Dastan, Ovidius Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mihai Gistu, RTÜK Başkanı Prof. Dr. İlhan Yerlikaya, Türkiye Cumhuriyeti Bükreş Büyükelçisi Osman Koray Ertaş ile Çalıştaya katılan öğrencilerden Parviz Aliyev’in yapmış oldukları açılış konuşmalarıyla başladı.

RTÜK Başkanı Prof. Dr. İlhan Yerlikaya yaptığı konuşmasına, “Uzaklarda dertleşen milyonların kalbinin bugün, burada, Köstence’de attığını biliyorum. Geçen yıl da Bişkek ve Almatı’da aynı heyecanı yaşadık” sözleriyle başladı. Geçen yıl ile bu yıl gerçekleştirilmiş olan, Gelecekle İletişim Projesi bağlamında Konya’da gerçekleştirilen "Konya’da Vuslat Sempozyumu", Van’da gerçekleştirilen "Türkçe Konuşan Türk Dünyası Düzenleyici Otoriteleri Platformu", Eskişehir’de açılan resim sergisi ve yaz okuluna atıfta bulunan Yerlikaya, tüm bu çalışmaların Gelecekle İletişim Projesi bünyesinde yer alan genç öğrencilerin gayretleri ile gerçekleştiğini belirtti. Yerlikaya, “Gelecekle İletişim Çalıştaylarında vatanına, milletine ve devletine bağlı dürüst gazeteciler yetişti. Ülkelerine döndüler. Güzel görevlerdeler. Ülkeler arasında doğru haberciliğin kaynağı oldular” dedi.

Yerlikaya, genç öğrenciler ve katılımcılara hitaben, “Buradan aldığınız güçle mesleğinizde daha başarılı olacağınıza inanıyorum. Dobruca’nın sert rüzgarı, Karadeniz’in çırpıntısı, Tuna’nın etrafını yıkmadan gidişini ömrünüzde bir nişane, dar zamanda güç olacağına eminim” diyerek emeği olan tüm kurumlara teşekkür etti.

Gerçekleştirilen oturumlarda ise bu yılki ana teması “15 Temmuz Türkiye Örneğinde Medya ve Demokrasi” başlığı altında Türk Cumhuriyetleri ile akraba topluluklarından gelerek, Türkiye’de iletişim fakültelerinde öğrenim görmekte olan öğrencilerin sunum yaptığı oturumlar gerçekleştirildi.

Çalıştay ekiplerinin Romanya’daki oturumların bitimiyle Moldova’ya geçeceği, 06 Ekim 2017 Cuma günü Moldova’nın Komrat şehrinde değerlendirme oturumunun ardından resmi programın sona ereceği bildirildi.