CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in KYK’dan burs ve kredi alan öğrencilere dair sorularını yanıtlayan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, son 10 yılda öğrenim kredisi borcu olan kişi sayısının 5 milyon olduğunu ifade edildi. Borcunu ödemeyen 279 bin 797 borçlunun yasal işlem yapılması amacıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bildirildiğini açıklayan Bakan Kasapoğlu, 2018 itibarıyla 403 bin 12 öğrenciye burs, 1 milyon 259 bin 193 öğrenciye ise öğrenim kredisi verildiğini ifade etti. CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, öğrencilerin iş hayatına atılmadan borç batağına saplandığını belirtildi.

‘SORUNLAR ARTIYOR’

CHP'li Ömer Fethi Gürer, 2018 yılında yüzde 19 olan genç işsizliğin 2019 yılında yüzde 26,1’e yükseldiğini anlatarak “İşsiz gençlerimizin sorunları, KYK’ya borç ödeme zamanı gelince daha da artıyor. Bir de bu işsizlerimize KYK borcu yüklemeyelim” dedi.

FATİH MUAMMASI

Ayrıca, Gürer’in Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a yöneltmiş olduğu, Fatih Projesinin sonuçlarına dair sorularına Bakan Selçuk’tan yanıt geldi.

Selçuk, 2010 yılında başlatılan Eğitimde FATİH Projesi kapsamında öğretmen ve öğrencilere 1.437.800 adet tablet bilgisayar dağıtıldığını açıklarken bu tabletlere ödenen miktarı açıklamadı.

Bakan Ziya Selçuk, “2017-2018 eğitim öğretim yılı sonu itibariyle tablet verilen öğrenciler mezun olmuş, dağıtılan tabletler de öğrencilere hibe edildiği için kendilerinde kalmıştır. Öğretmenlere verilen tabletler ise hali hazırda aktif olarak kullanılmaya devam etmektedir” dedi.