Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirdiği darbe girişimi sırasında sokaklara, caddelere, meydanlara koşarak vatan için tek yürek olan halkın yazdığı destanı anlatan "Önce Vatan" isimli tiyatro gösterisi sahnelenecek.

Çeled Uşaglar tiyatro ekibi tarafından Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi’nde sahnelenecek tiyatro gösterisinde 15 Temmuz kahramanlarından Ömer Halisdemir’in hayatı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaşlara çağrısı ve halkın darbe girişimine karşı göstermiş olduğu kahramanca mücadele anlatılacak.

15 Temmuzu unutturmamak için bir tiyatro gösterisi sahneleneceğini belirten Tahmazoğlu, "Bu tiyatro gösterisi ile amacımız 15 Temmuz’da yaşanılanları daha iyi anlatabilmek, unutmamak, gelecek nesillere aktarmak ve ülkemize, milletimize sahip çıkmaktır” dedi.

15 Temmuz darbe girişimine karşı halkın göstermiş olduğu kahramanca mücadelenin yıl dönümünde, Şahinbey Belediyesi Önce Vatan isimli Tiyatro gösterisi, satranç turnuvası, şehitleri anma yüzme etkinliği, 15 Temmuz Şehitleri Resim Sergisi ve Milli İrade Yürüyüşü’nden oluşan bir dizi etkinlik düzenleyecek.14 Temmuz Cuma günü başlayacak etkinlikler, 15-16 Temmuz’a kadar devam edecek.