İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen ’Gönülden Dillere, Dillerden Tellere’ projesi kapsamında Kırşehir’de konferans ve müzik dinletisi düzenlendi.

İçişleri Bakanlığınca desteklenen Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Çanakkale Engelliler ve Spor Kulübü Derneğince ortaklaşa yürütülen ‘Gönülden Dillere,Dillerden Tellere’adlı projenin ikinci etabı Kırşehir oldu.

Kırşehir’ de Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, Kırşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Yıldız Eraslan, Eğitimci-Yazar Mehmet Kaplan ,Bedensel Engelliler Dernek Başkanı Servet Avkapan, Şehit ve Gazi Dernek Başkanları, davetliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Kırşehir Kültür ve Turizm Müdürü Yıldız Eraslan, ”Tarihini bilmeyen bir milletin geleceği olamaz. Vatanımızı daim kılmak istiyorsak Çanakkale’yi Kut’ul Amare’yi ve Sarıkamış’ı iyi anlamamız ve anlatmamız lazım. Bu vesileyle bu önemli başlıkları konu alan Gönülden Dillere Dillerden Tellere programında emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Çanakkale tarihi ve kültürel değerleri konulu sunumunda konuşan Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz,ise konuşmasında, ” Bugün bu topraklarımıza vatan diyorsak ve şanlı bayrağımız her tarafta dalgalanıyorsa şehitlerimizin ve gazilerimizin bu topraklara canlarını ve kanlarını feda etmesinin neticesidir. Bunu çok iyi görmemiz ve bilmemiz gerekiyor”ifadelerini kullandı

Eğitimci-Yazar Mehmet Kaplan’ın ‘Kut-ül Amare Zaferi’ adlı konferansının ardından Çanakkale ,Sarıkamış, Kul’ul Amare, 15 Temmuz tarihlerini konu alan katılımcılara sinevisyon gösterimi yapıldı.

Program aşıklar dinletisinin ardından sona erdi.