Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye’nin en uzun nehri olan Kızılırmak’ın doğduğu Ortaköy’ü ziyaret etti.

Bakan Yılmaz, Sivas’taki temasları kapsamında ilk olarak, vefat eden AK Parti İmranlı Belediye Meclis üyesi Muammer Kartal’ın ilçeye bağlı Durucan Mahallesi’nde yaşayan ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Daha sonra İmranlı Barajı’na geçen Yılmaz, burada Devlet Su İşleri (DSİ) 19. Bölge Müdürü İsmail Kaya’dan barajın su tutma kapasitesi ve ne zaman sulamaya başlanabileceği hakkında bilgi aldı.

Bakan Yılmaz, ardından Türkiye’nin en uzun nehri olan Kızılırmak’ın doğduğu Ortaköy’e geçti. Burada köy konağında Kızılırmak’ı oluşturan kollar hakkında DSİ Bölge Müdürü Kaya ve müdürlük personelinden bilgi alan Yılmaz, daha sonra Kızıldağ’ın güney yamaçlarından doğan ve Kızılırmak’ı besleyen derenin doğduğu yere gitti. Çevre hakkında muhtar ve köylülerden bilgi alan Yılmaz, derede yüzünü yıkadı ve dereden su içti. Yılmaz ziyaretin ardından ilçeden ayrılarak karayolu ile Erzincan’ın Refahiye ilçesine geçti.

Yılmaz’a ziyaretlerinde Vali Davut Gül, İl Emniyet Müdürü Turan Aksoy, İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen ve diğer ilgililer eşlik etti.