Samsunlu Yılmaz ailesi Almanya’da "Dosteli" altında kurduğu evlerde yaşlı bakım hizmeti sağlayan Birlikte Yaşam Evleri’nin 6.'sını açtı. Açılışa katılan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Samsunlu Yılmaz ailesine teşekkür ederim" dedi.

AW596724_02.jpg

BAKAN DERYA YANIK AÇILIŞA KATILDI

Evlerde yaşlı bakım hizmeti yapan ve 'Birlikte Yaşam Evleri' bulunan Samsunlu Yılmaz ailesi, Berlin ve Frankfurt’ta 150’nin üzerinde çalışanı ile 2 binden fazla kişiye hizmet veriyor. Ayrıca Dosteli, Almanya’daki işsiz Türk ailelere verdikleri eğitimler ile iş imkanı sağlıyor. Almanya’nın Berlin şehrinde gerçekleştirilen açılışta ise Birlikte Yaşam Evleri’nin 6.'sı açıldı. Açılışı ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yaptı.

AW596724_02.jpg

"TÜRKİYE'NİN GURURUSUNUZ"

Bakan Derya Yanık açılışta yaptığı konuşmada, "Almanya’da hizmet veren Samsunlu Yılmaz ailesine ve dünyanın her yerinde Türkiye’nin gururu olan Türk iş insanlarına teşekkür ederim. Ülke olarak her türlü sorunlarında yanlarında olmaya gayret ediyoruz. Ayrıca Berlin’de yaşayan vatandaşlarımıza da sağlık ve bakım hizmetlerinde destek olan 6. Dosteli Birlikte Yaşam Evi’nin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

AW596724_01.jpg

"HER ANLAMDA DESTEK VERİYORUZ"

Dosteli Genel Koordinatörü Serap Yılmaz ise "Sadece bakım ve sağlık hizmetleri değil kültürel ve sosyal etkinlikler ile birlikte yaşlanmanın mutlu ve huzurlu paylaşımını sağlıyoruz. Bunu yaparken de çalışma arkadaşlarımızı evlerinde işsiz oturan Türk vatandaşlarımızdan seçiyoruz. Onların eğitimini sağlıyor, sonrasında çalışma hayatına sokuyoruz" ifadelerini kullandı.

Serap Yılmaz ayrıca Samsun'da Dosteli Yaşlı Bakım Derneğinin Kurucu Başkanı ve Türkiye'de birçok proje sahibi olarak görev yaptı. Dönem dönem Türkiye’de bulunarak çalışmalara ve projelere destek veriyor.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.