AK Parti İl Başkanı Aksu ve MHP İl Başkanı Abdullah Karapıçak, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin Samsun iş dünyası için kullandığı "Müthiş performans" tanımlamasının olumlu yansımaları olacağını açıkladı.

MÜTHİŞ POTANSİYEL OLACAK

Ersan Aksu, Bakan Nebati'nin Samsun'a yönelik övgüleri ile ilgili yaptığı açıklamada, "Şehrimizde 8 tane Organize Sanayi Bölgesi var. Yeni Organize Sanayi Bölgesi ile birlikte Sera Organize Sanayi Bölgesi Samsun için müthiş bir potansiyel olacak. Terme, Çarşamba, Kavak ilçelerimizde Organize Sanayi Bölge alanlarının genişletilmesi ile yeni yatırımlara ve istihdama alan oluşturulacak. Samsun Milli Mücadele şehri. Samsun aynı zamanda nüfusunu da arttıran bir il. Her yıl yeni bir ilçe eklenecek kadar nüfusu büyümeye devam edecek. Samsun, Organize Sanayi Bölgeleri'nin yaratacağı istihdam ile göç alacak" dedi.

18-bakan (1).jpg

FELAKET TELLALLIĞI YAPILMAMALI

Ekonomi ile ilgili felaket tellallığı yapılmaması gerektiğini belirten Ersan Aksu, muhalefeti de eleştirerek, "Milletin zarar gördüğü bir format ya da insanlarımızın hoşnut olmadığı tablodan muhalefet medet ummaktan vazgeçsin artık" diye konuştu.

18-bakan (2).jpg

BAŞARILI OLACAĞIZ

Samsun Medya Grubuna Bakan Nebati'nin Samsun'da yaptığı açıklamalara ilişkin değerlendirmelerde bulunan AK Parti İl Başkanı Aksu, şunları dile getirdi.

"Bakanımız Nureddin Nebati bey Samsun'da iş adamları ile gerçekleştirdiği toplantıda ülke ekonomisinin durumu ile ilgili samimiyetle 20 kişinin sorularını cevapladı. Samsun milli mücadele şehri. Ekonomik anlamda da Milli Mücadelenin içinden geçiyoruz. Nasıl ki terörle mücadeleyi başarı ile buralara getirmiş isek, ülkenin kalkınmasını, ulaşım, eğitim, sağlık alanlarında başarmışsak enflasyonla mücadelede de başarılı olacağız. Bu türbülansı milletimizin menfaatine olacak şekilde, fırsatçılara ve stokçulara göz açtırmadan, atlatacağız."

SAMSUN ŞAHLANACAK

MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak'ta Samsun Medya Grubuna yaptığı açıklamada, Organize Sanayi Bölgeleri ve yeni yatırımlarla Samsun'un gelecekte şahlanan bir şehir olacağını söyledi.

Bakan Nebati'nin yatırımcılara 150 milyar liralık kredi verildiğini açıkladığını ifade eden Karapıçak, şunları dile getirdi:

"Bakan Nureddin Nebati'nin verdiği mesajlar gayet olumludur. Samsunlu işadamlarına yatırımdan korkmamalarını ve istihdam için yatırım yapmalarını söyledi. Samsun'un yatırımcısı kendine özgüveni olan bir profile sahip. Samsun'un ihracatı 1 milyar dolara çıktı. Enflasyon düşer, yatırım alanları genişler ve yeni yatırımlar yapılırsa hem ülkemiz, hem Samsun şahlanır. Ve Samsun, yeni sanayi bölgeleri ve yatırımlarla marka değerine değer katmakla birlikte şahlanacaktır."

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.