Bakan Nebati, Ukrayna'da devam eden savaş nedeniyle, geçtiğimiz aylarda petrol fiyatlarındaki küresel ölçekte yaşanan beklenmedik fiyat artışlarının kaçınılmaz olarak Türkiye'deki akaryakıt fiyatlarını da yükseliş yönlü etkilediğini dile getirdi. 

İVME DÜŞÜŞTE 

Haziran ayının son günlerinde Türkiye'de benzinin litresinin 27 TL, motorinin litresinin de 30 TL seviyelerini gördüğünü vurgulayan Bakan Nebati, "Bu istenmedik ancak zaruri yükselişler gerçekleşirken küresel durumu görmezden gelip bunu sadece ülkemizde yaşanan bir sorunmuş gibi lanse edenlerin, son dönemde ülkemizdeki akaryakıt fiyatlarındaki düşüş ivmesini ise göz ardı etmeleri düşündürücüdür." dedi.

Akaryakıttaki fiyat düşüşlerinin halka yansıtıldığını söyleyen Nebati, "Haziran sonundan bu yana petrol fiyatlarında küresel ölçekte gerçekleşen gevşeme eğilimi, vatandaşlarımızın refahını merkeze alan anlayışımızın bir gereği olarak ülkemizdeki akaryakıt fiyatlarına da aynı oranda ve ivedilikle yansıtılmıştır." ifadelerini kullandı.

BENZİN YÜZDE 13, MOTORİN YÜZDE 15, LPG YÜZDE 11 DÜŞTÜ

Bakan Nebati, haziran ayının son günlerinden bu yana benzin fiyatlarının yaklaşık yüzde 13 düşüşle 23,7 TL seviyesine, motorin fiyatlarının da yaklaşık yüzde 15 düşüşle 25,4 TL seviyesine ve LPG fiyatının da yaklaşık yüzde 11,6 düşüşle 10,7 TL seviyesine gerilediğini vurguladı. 

TÜM ÇABA HALKIN REFAHI İÇİN

Yakın zamanda akaryakıt fiyatlarına ilave düşüşler beklendiğini söyleyen Bakan Nebati, "Tüm çalışmalarımız halkımızın refahını azami ölçüde artırmak doğrultusunda aralıksız ilerlemektedir." dedi.

İNDİRİM YOLDA

19 Temmuz Salı gününden itibaren benzinin litre fiyatına 96 kuruşluk indirim bekleniyor.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.