Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Müşaviri Kenan Önalan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Muğla’daki çocuk evi ile huzurevini ziyaret etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Müşaviri Önalan, Muğla’daki Çocuk Sevgi Evleri’ndeki çocuklarla bir araya geldi. Çocuklarla fotoğraf çektiren Önalan, oynadıkları oyuna katıldı. Çocuklarla tek tek sarılarak bayramlaşan Önalan, daha sonra huzurevindeki yaşlıları ziyaret etti. Huzurevi sakinleri tarafından karşılanan Önalan, huzurevine ilişkin bilgi alırken yaşlılarla ve ziyaretçilerle sohbet etti. Önalan, tüm vatandaşların Kurban Bayramı’nı kutlarken, hac farizasını yerine getirenlerin de ibadetlerinin kabul olmasını diledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın talimatları doğrultusunda Bakanlık hizmet alanına giren kurumları ziyaret ettiğini vurgulayan Kenan Önalan, "Bizi biz yapan değerlerde, özellikle dini bayramlarımızda büyüklerimizin ellerinden öpmek, küçüklerimizin gözlerinden öpmek ve sıla-ı rahim yapmak, bizim için çok önemli ve çok kıymetli. Kurumlarımızda kalan yaşlılarımız, gençlerimiz ve çocuklarımızın da özellikle bayramlarda ilgi ve sevgiye çok ihtiyaçları var. Büyüklerin ellerini öpmek, hal hatırlarını sormak, küçüklerle de kucaklaşabilmek çok önemli. Hepimiz, onları ziyaret edip mutluluklarına ortak olmalıyız. Bu anlamda ben de bayramda tüm ziyaret ettiğim illerde Bakanlığımıza bağlı huzurevleri ve çocuk evlerini ziyaretini hiç ihmal etmemeye çalışıyorum" ifadelerini kullandı.

Bakanlığın yaşlılara yönelik çalışmalarından da bahseden Önalan, şunları kaydetti:

"Huzurevlerimizde yalnızca yatılı bakım değil gündüzlü bakım hizmeti de sunuluyor. Ayrıca yerinde destek kapsamında evde destek hizmetinin ve aile yakınlarının yanında yaşayan yaşlılara aile bireyleri gün içinde çalışma hayatında olduklarında hizmet veren Yaşlı Hizmet Merkezlerinin yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalarımız da sürüyor. Yaşlıların sosyal çevrelerinden kopmadan yaşamlarını sürdürebilmeleri için kurumsal evde bakım hizmetlerinin geliştirilmesi çalışmaları da devam ediyor. Yaşlılara yönelik temizlik, yemek alışveriş gibi konularda destek olunması amacıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından sosyal hizmet projeleri yürütülüyor. Ayrıca özellikle büyükşehir belediyeleri de yaşlılara yönelik evde destek hizmetleri veriyor. İnanıyorum ki, önümüzdeki dönemde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde tüm kamu kurumlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve yerel yönetimlerimizle birlikte, yaşlılarımız için çözümleri arttıracak daha büyük adımlar atılabilecek ve sunulan hizmetler de artarak devam edecektir."

Huzurevi sakinlerinin ellerini öpen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Müşaviri Kenan Önalan, yaşlıların tek tek dertlerini dinleyerek sohbet etti. Önalan daha sonra kurumdan ayrıldı.