Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, Samsun'da sosyal konut projesi için yapılan başvuru sayısını açıkladı.

Samsun'a gelen Bakan Kurum, Şehit Ömer Halisdemir Salonunda düzenlenen '2023'e doğru Şehir Buluşmaları' toplantısına katıldı.

Samsun'da sosyal konut projesi kapsamında 4 bin 400 konut yapılacağını söyleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, toplantıda Samsun Medya Grubu'nun sorusu üzerine, konutlar için başvuru yapan kişi sayısını da açıkladı. Bakan Kurum, yaptığı açıklamada, "Samsun'da sosyal konut projesi kapsamında gelen talep üzerine konut sayısını arttırdık. Samsun'da 4 bin 400 konut yapılacak. Bu kapsamında Samsun'da sosyal konut projesi için ise 43 bin kişi başvuru yaptı" dedi.

KIRANKÖY'DE YER ALMA HAKKI VERİLDİ

Bakan Kurum, '2023'e doğru Şehir Buluşmaları' toplantısında ayrıca Atakum ve Canik ilçelerinde yapılan kentsel dönüşüm konutları ile ilgili, arazide yaşanan hukuki sorunlar nedeniyle gecikme olduğunu ifade ederek, bu iki ilçede konut hakkı olan vatandaşlara ise talep etmeleri halinde Kıranköy mahallesinde yapımı tamamlanacak konutlardan yer alma hakkı verdiklerini belirtti.

GÜLSAN'A SELATİN CAMİ YAPILACAK

Gülsan Sanayi Sitesi'ni bulunduğu yerden kaldıracaklarını ve buraya 'Selatin Cami' yapacaklarını da toplantıda vurgulayan Bakan Murat Kurum, şöyle konuştu:
"Biz hiç bir zaman seçim için çalışmadık. Biz büyük ve güçlü Türkiye inşasını milletimizle yapacağız dedik. Milletimiz de bizi hep destekledi.  81 ilimizi birbirinden ayırt etmedik. Samsun'a 30 milyar liralık yatırım yaptık. Bir çok projemizi milletimize armağan ettik. Samsun'da 6 tane millet bahçesi yaptık. Yakakent ve Bafra da millet bahçesi yapımı devam ediyor. Canik ilçesinde ki Gülsan Sanayi Sitesini taşıyacağız. Gülsan Sanayi Sitesine ise Selatin Cami yapacağız. Ayrıca İlkadım ilçesinde Kentsel Dönüşümü yapmakta kararlıyız. Kıran mahallesinde bin 400 konut yapılıyor. Bunun 900'ü İlkadım dönüşümünde kullanılacak. Samsun'u ihya etmek adına verdiğimiz sözleri hep tutmaya gayret ettik. Bundan sonrada çalışmaya devam edeceğiz."

Haydar ÖZTÜRK- Zeynep BARUTÇU

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.