Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sokak atık toplayıcılarına 'mesleki statü' ve 'itibar' sözü verdi.

FPwsYzLWYAAkCZU.jpg


Bakan Kurum, Türk- İş temsilcileri ve sokak atık toplayıcıları ile iftarda bir araya geldi. Ankara'da bir otelde düzenlenen iftar programına Bakan Murat Kurum'un yanı sıra, Türk- İş Başkanı Ergün Atalay, Sokak Atık Toplayıcıları Derneği (SATDER) Başkanı Recep Karaman ve çok sayıda kişi katıldı.

FPwsYxMWQAQXuKA.jpg

"SOKAK ATIK TOPLAYCILARINA MESLEKİ STATÜ VE İTİBARLARI ARTACAK"

Atık toplayıcılarının, mesleki statü ve itibarlarını artıracaklarını söyleyen Murat Kurum, "Hem Sayın Cumhurbaşkanımız hem saygıdeğer Hanımefendi hem biz hem de aziz milletimiz, emekçi atık toplayıcı kardeşlerimizin hakkını, hukukunu sonuna kadar gözetmektedir. Çekçekleriyle dünyanın hem yükünü hem geleceğini omuzlarında taşıyan siz kardeşlerimizin, daha iyi şartlarda çalışabilmeleri için de gerekli düzenlemeleri yapıyoruz. Daha sağlıklı koşullarda işinizi yapmanız için sizin, mesleki statünüzü ve itibarınızı artırmak için gerekli olan her şeyi düşünüyoruz. Çok yakında da uygulamaya geçiyoruz. Devletin görevi, sizlerin sağlığını korumaktır, koruyacağız. Toplumda saygınlığınızı artırmaktır, artıracağız. Biz; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak sizlerin yanında olduk. Bundan sonra da tüm gücünüzle yanınızda olmaya devam edeceğiz" dedi. şeyi düşünüyoruz. Çok yakında da uygulamaya geçiyoruz" dedi.

SAMSUN HABERLERİ İÇİN GÖZ ATIN.