Ukrayna-Rusya savaşında da taşımacıların güvenliği konusunda yoğun çalıştıklarını belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Samsun-Kavkaz arası Ro-Ro taşımaları başladı. Ancak, Ro-Ro hatlarının daha da geliştirilmesi, alternatif limanlarda da Ro-Ro seferlerinin başlaması, bölgedeki taşımacılığın sürdürülebilmesi için önemli" dedi.

Ekran Alıntısı.JPG

Bakan Karaismailoğlu, Ankara Lojistik Üssü Yönetim Merkezi’ndeki iftar programında çalışanlar ve nakliye şoförleri ile bir araya geldi. İftar sonrası konuşan Bakan Karaismailoğlu, lojistik sektörünün Türkiye’nin gelişmesinde önemli bir faktör olduğunu ve bu sektörün gelişmesi ve sektördeki kalitenin artması için durmadan çalıştıklarını söyledi.

2.JPG

"TÜRKİYE VE RUSYA ARASINDA KARADENİZ ÜZERİNDEN YENİ TAŞIMA HATLARI HAYATA GEÇECEK"

Ukrayna-Rusya savaşında da taşımacıların güvenliği konusunda yoğun çalıştıklarını belirten Karaismailoğlu, “Kriz nedeniyle Ukrayna’da kalan veya Ukrayna üzerinden kuzey ülkelerine giden taşıtlarımızın güvenli bir şekilde ülkemize dönebilmesi için hızla harekete geçtik. Alternatif koridorlar belirleyerek, kısa süre içerisinde Polonya, Macaristan, Romanya, Bulgaristan, Gürcistan gibi ülkelerden taşıtlarımızın geçiş belgesiz, sürücülerimizin vizesiz dönebilmelerini sağladık. Uygulamamız diğer ülkelere de örnek oldu. Birçok ülke tahliye sürecine devam ederken, biz Türkiye olarak ihracat için alternatif güzergâhlarımızı belirleyerek ara vermeden taşımalarımıza devam ettik. Orta Asya’ya taşımalarımız Türkmenistan üzerinden giderken, bu güzergâhın kapanması üzerine Ukrayna-Rusya veya Gürcistan-Rusya güzergâhı kullanılmaya başlanmıştı. İlgili ülkelerle sürekli temas halindeyiz. Alternatif olarak Ro-Ro hatları ön plana çıkmakta. Samsun-Kavkaz arası Ro-Ro taşımaları başladı. Ancak, Ro-Ro hatlarının daha da geliştirilmesi, alternatif limanlarda da Ro-Ro seferlerinin başlaması, bölgedeki taşımacılığın sürdürülebilmesi için önemli. Bunun için Rus makamları ile iki haftadır yoğun görüşmelerimiz var. Kısa süre içerisinde ülkemiz ile Rusya arasında Karadeniz üzerinden yeni taşıma hatlarını hayata geçirmek istiyoruz” dedi.

Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürünün yarın Gürcistan’a gideceğini ifade eden Karaismailoğlu, “Orada Rus-Gürcü sınır kapısında incelemelerde bulunacak. Gürcistan üzerinden geçişlerin hızlanması için temasları olacak. Heyetlerimiz önümüzdeki dönemde ayrıca Kazakistan, Azerbaycan ile görüşmeler gerçekleştirecekler. İtalya, Çekya, Hollanda, Almanya, İspanya gibi ülkelerle Kara Ulaştırması Karma Komisyon Toplantıları yapacağız” ifadelerini kullandı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.